Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kenwood w 4037 - montaż w Peugeot , wyłącza się przy podgłaszaniu

roobertpl 31 Aug 2012 17:43 3981 2
  • #1
    roobertpl
    Level 10  
    witam jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o montaż radia samochodowego, mam peugeota 206 wymieniłem fabryczne radio na kenwooda w 4037 i problem polega na tym ze przy odczycie z płyty przy podgłaszaniu powyżej 20 radio wyłącza się czasami nawet jak jest ciszej, radio jest sprawne, wydaje mi sie ze zle je podłaczyłem kupiłem złącze z przejściem iso, po podlaczeniu został mi jeden kabelek zapewne masa tylko nie wiem gdzie ja podłączyć, na dole zamieszczam zdjęcie, z góry dziękuje za pomoc jak już pisałem jestem laikiem .

    ps. brazowy kabelek na zdjeciu Kenwood w 4037 - montaż w Peugeot , wyłącza się przy podgłaszaniu
  • #2
    sławek111
    Level 17  
    Witam dokładnie na zdjęciu nie widać, ale czy w kostce czarnej pod czerwonym przewodem znajduje się jakiś kabelek, ale chyba jest koloru czarnego, jeżeli tak to to jest masa. W takim wypadku brązowy to wyjście mute do zestawu głośnomówiącego. Pozatym masz wpiętą antenę, a to już w zupełności wystarczy. Napisz czy na wyjętej antenie radio się załącza i czy jak wyjmiesz kluczyk i ponownie go włożysz to czy radio zapamiętuje zaprogramowane stacje. Już piszę do czego zmierzam, otóż często w autach napięcie stałe jest poprowadzone grubym przewodem, a napięcie po stacyjce cienkim i jak będziesz miał je podłączone na odwrót to dla radia będzie brakowało większej mocy napięcia.
  • #3
    roobertpl
    Level 10  
    problem rozwiązany : brązowy kabel zaizolowany i zostawiony tak jak jest, przeciąłem w połowie czerwony i zółty i połączyłem zaizolowałem wszystko działa.