Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

audi a3 bose-adapter- pioneer z navi i bluetooth-przednie głośniki nie grają

mareczek7 02 Sep 2012 00:02 9291 5
    mareczek7
    Level 11  
    Witam.

Audi a3 8l 2001 r system bose oraz Pioneer Avic-920BT.Zakupilem "przejściówkę " do anteny i adapter audi bose firmy Phonocar 4/130

i podłączyłem avica.Navi super gra na radiu i audio jest tylko problem z telefonem.Avic ma bluetooth parrota i łączy się z telefonem bez problemu-mnie słychać(mikrofon działa) tylko ja nie słyszę rozmówcy w głośnikach.
    Zauważyłem też że jak ustawione mam w radiu aby mi grały tylko przednie głośniki to nic w nich nie słychać.Jak ustawiam tył to tył sam gra,jak jest wyśrodkowane to (chyba)gra wszystko.
    Podejrzewam że muszę podłączyć same przednie głośniki tylko jak to zrobić?Zauważyłem że z adaptera sa podłączone tylko głośniki tylne.

Głośniki przednie-to lźna kostka która nie jest podłaczona.Czy jak je podłącze z adaptera- w adapterze wychodzą kable-to czy nie zrobi się zwarcie?

Na schemacie zaznaczyłem wyjścia tylnych głośników podłączonych z adaptera.Proszę o pomoc czy jeśli podłącze osobną kostką iso głośniki LF i RF do radia to będą one grały? nie "zjaram" czegoś?

proszę o podpowiedzi.
  • Helpful post
    Nawigator
    Level 33  
    Przednie głośniki są podłączone do fabrycznego radia bezpośrednio więc musisz je podłączyć.
    Adapter obsługuje tylne poprzez wzmacniacz.

N.
    mareczek7
    Level 11  
    Jesteś pewien?Przednie też grają tylko trochę słabo więc wzmacniacz daje na nie jakiś sygnał.Czy podłączjąc je bezpośfrednio do radia nie spalę ich?

Dodano po 9 [minuty]:

Trafiłem właśnie na taki adapter -droższy dwa razy od mojego- na którym widać jak z kostki czerwonej iso wychodzi 6 kabli na przednie i tylne głośniki:

z mojego adaptera wychodzą tylko 4 przewody.Czy ktoś może potwierdzić czy ten adapter będzie odpowiedniejszy?[/img]]Link[/url]
    Nawigator
    Level 33  
    Jak przednie głośniki grają przez wzmacniacz to nie masz do nich bezpośrednio dostępu. Być może potrzebny faktycznie ten większy adapter ale żeby coś powiedzieć trzeba by chociaż wiedzieć jakie miałeś radio wcześniej i w jakiej konfiguracji (VAG). Poza tym te fotki - nic nie widac jakie przewody w plastikach, jak już robisz te zdjęcia to tak żeby było widać gniazda od strony kabli.
    Sprawdż przy pomocy słuchawek czy idą 4 kanały fonii na mini-iso do wzmacniacza.

N.
    mareczek7
    Level 11  
    Zamówiłem ten większy interfejs.Ma 6 kabli i facet z ktorym rozmawiałem mówił że ma wyjścia na przednie i tylne głośniki a ta wersja co kupiłem wczesniej jest tylko na tylne +sub.Ma ją też w sprzedaży.Mówił że na tej powinna być możliwośc pełnej regulacji głośników.Dam znać.
    mareczek7
    Level 11  
    Interfejs zakupiony i założony.Wszystko w jak najlepszym porządku-jest regulacja przód i tył oraz dzwięk super.
    Temat do zamknięcia.