Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pegeot 205 autoalarm activa nie działa

peugeot_205 24 Sty 2005 17:18 855 1
  • #1 24 Sty 2005 17:18
    peugeot_205
    Poziom 11  

    mam następujacy problem. Od trzech lat posoiadam peugeota 205 94' z ty że autoalarmem który obsługuje takze centralny zamek. Problem polega na tym, że mam problem z odpaleniem go. Wszystkie lampki się zapalają ale rozrusznik nie kręci, czasmi zdarza się że dział idealnie ale od 4 dni nie mogę go uruchomić. Miałem podobną sytuacje w zeszły roku ale wtedy pomogło odłączenie sterownika do alarmu i ponowne jego włączenie teraz ta sztuczka nie działa. Najlepiej jak mógłby ktoś urzyczyć mi schemat do tego alarmu albo wie które przewody z alarmu podłącza sie pod rozrusznik, chciałbym wiedziec jak ominąć obwOd odcinania rozrusznika żeby wkońcu odpalić auto. Zaznaczam że auto jest sprawne technicznie i z popychu, z holu zapala za pierwszym razem.

    0 1
  • #2 25 Sty 2005 06:09
    commor
    Poziom 25  

    Zapewne popsuty masz rozrusznik tzn. jego tzw. bendiks...

    Ale odbiegłem od tematu... alarmów Activa jest min. 4-5 modeli.
    Podejrzewam, ze masz wcześniejsze wersje togoż ustrojstwa :-)
    ...a skoro tak, to odpowiedzialny za sterowanie przekaźnikiem ZEWNĘTRZNYM jest przewód brązowy, podający "minus" po włączeniu alarmu.
    I teraz musisz odszukac taki przekaźnik... osobiście (i służbowo :) ) uważam jednak, że raczej nie masz tak podłączone... bo to by było bez większego sensu.
    Tak samo jak Ty - z pychu - mógłby odpalić ten (mały) pojazd potencjalny pojazd... i po co komu taki alarm ?

    Pozdrawiam
    commor

    0