Zacznę od tego, że kilka miesięcy temu dałem się wkręcić w zakup sprzętu, którego w ogóle nie powinienem brać pod uwagę - geniusa 5050 5.1. Śmieć na niespotykaną skalę jeżeli patrzeć na interfejs, jakość grania, wygląd i cenę. Odradzam każdemu, kto chce mieć sprzęt grający - lepiej jest kupić cokolwiek innego w tej cenie. Odkąd go kupiłem sprawia same kłopoty. Po pierwsze zepsuł mi zintegrowaną kartę dźwiękową. Wówczas wmówiono mi konieczność kolejnego zakupu - karty muzycznej pod pci. Kupiłem creativa audigy se. Zgubiłem do niej płytkę ze sterami , ale ze strony producenta ściągnąłem te http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=10125 jednak i tak nic nie poprawiły. Nie mogę ustawić grania na surround 5.1 jak powinno być bo wtedy słyszalność dialogów jest zerowa. Muszę trzymać na 'wolno stojące głośniki stereo' by coś usłyszeć. W większości gier i filmów głośniki pierdzą niemiłosiernie przy każdej eksplozji lub uderzeniu. Absolutnie nie ma basu. Okazjonalnie buczy kiedy do karty wepnę mikrofon. Próbowałem testować sprzęt z inną kartą, ale to nic nie dało. Inne sterowniki nie chcą się instalować lub też nic nie dają. Nie mam pojęcia co robić by to działało jakoś w miarę poprawnie lub chociaż znośnie. Proszę o porady. Mój system to win xp pro sp3.