Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Elektryczny klucz udarowy do mechaniki pojazdowej

Snara 05 Jun 2013 18:13 68466 43
    Bobas FX
    Level 1  
    Falon Tech wymaga dociśnięcia w czasie odkręcania wtedy nie wyłancza się inaczej "podskakuje" na śrubie i się wyłancza , przynajmniej w moim tak jest :D , niestey nie mam porównania z innymi modelami , mam go 2 lata i jestem zadowolony jedyną rzeczą która mnie irytuje to wyłącznik czasem chwyta za trzecim razem potem wporzo :D , ale miał tak od początku.
    Cwany35
    Level 2  
    Ja osobiście używam (choć od niedawna) ROOKS: klucz udarowy, przemysłowy 1/2", 1220 Nm, kompozytowy. Na razie jestem mega zadowolony więc polecam.

Właśnie zauważyłem, że kolega wyżej pokazał filmik porównawczy, hehe właśnie po jego obejrzeniu zdecydowałem się na rooksów :)
    alan78
    Level 12  
    Witam, chcialbym zamówic do firmy na potrzeby warsztatu "dobry i mocny" klucz udarowy.
    Czy ktos mial moze do czynienia z tym modelem Boscha?
    http://www.profimarket.pl/index.php?products=...prod_id=5925&gclid=CKC-99X767sCFaTm7AodhioA3A

Z racji tego, ze w firmie wiekszość narzedzi do własnie niebieski Bosch, szukam czegos z tej serii ? Moze mi ktos doradzic jaki bedzie najmocniejszy, zalezy mi na duzym momencie obrotowym. Cena nie jest tak istotna
    PtasiorWro
    Level 28  
    Duży moment to jaki ???
    2000Nm
    1000Nm
    500Nm
    Z jaką końcówką 1 czy 1/2 cala?
    Na 230V czy na powietrze?
    alan78
    Level 12  
    W grę wchodzi tylko klucz elektryczny. Akumulatorowy badz na 230V, choc bardziej wygodny jest chyba akumulatorowy, uzywany bedzie raczej sporadycznie.
    Moment obrotowy jaki powinien byc wystarczajacy dla moich potrzeb to 1000 Nm.
    Koncowka chyba wygodniejsza 1/2 cala ( to tylko moje zdanie, ale nie gra to wiekszej roli ).
    Zdaje sobie sprawe z tego , ze musze rowniez zamowic zestaw kluczy nasadowych do kluczy udarowych.
    kkknc
    Level 43  
    Link sponsorowany, więc kto niby miał wygrać? Rozwiązanie z suwakiem do przełączanie jest fatalne a nie super. Panowie dyskutanci zastanowią się jeszcze ile jest w stanie przenieść kwadrat ½ cala
    skipo1978
    Level 13  
    Osobiście używam klucza udarowego akumulatorowego Milwaukee 18v, końcówka 3/4, dwa momenty dokręcania, max moc coś koło 1056Nm. Moc max producenci podają z reguły dla odkręcania bo jest większa. Śruby które dokręcam kluczem dynamometrycznym na 830Nm odkręcam i dokręcam czyli dane wydają się prawdziwe. Mam też pneumata Fore czyli pewnikiem jakiś chińczyk ok 680 Nm. Klucz porównywałem do pneumata Jonneswaya i moc też wydaje się być realna. Mimo że pracuję na 9 barach klucz nie ma startu do wyżej opisanej akumulatorówki. I zapomniałem dodać iż mimo że akumulatorówka kupiona na firmę mam 3 lata gwarancji potwierdzone na papierze, rejestracji dokonał od razu sprzedawca.
    laykers
    Level 9  
    Milwaukee to dobre klucze, mają super mechanizmy. Mam od nich ze dwa komplety i użytkuje już parę lat. Parę miesięcy temu kupiłem udar akumulatorowy od SP Tools. Mówią że maja te same mechanizmy co milwaukee ale lepsze baterie. W moim odczuciu coś w tym może być, udar jakby działał dłużej. Z mocą również nie ma żadnego problemu. Mój ma 980 Nm i odkręca wszystko. Aż się nie chce pneumata używać. Koszt był dośc wysoki, ale po zakupie akumulatorów i łądowarki można sam klucz kupić i wychodzi to juz super fajnie.
    Pozdrawiam
    bigmaster
    Level 15  
    to odgrzeje odgrzanego kokleta
    czy warto i jaki model za +- 500zl na udar na akumulator.
    czy za ta cenę lepiej na kablu np. bass polska?
    zastosowanie garażowe naprawianie swoich samochodów.
    karol1977
    Level 14  
    Z mojej opinii tylko DWT (nie jestem przedstawicielem handlowym itp...zapraszam na test - Grójec ) urywam go z ojcem parę lat (sprzęt rolniczy ITP ) i jest OK 350 Nm ( w niektórych przypadkach chińskich 850 Nm :D ) Jedyna wada to wielkość (silnik- Pneumatyczny na pewno mniejszy i silniejszy >>>ale elektryczny mobilny :D )
    bigmaster
    Level 15  
    moja myśl przewodnia "biedny płaci dwa razy"
    jednak pójdę w klucz na akumulator z powodu prowadzenia dużej części prac bez możliwości łatwego dojęcia do prądu.
    główne zadanie odkręci piastę:) i wszytko o dookoła zawieszanie. (pacjentem jest niesczesana oktavia II 4x4(po ostatnich przebojach nie wróci do żadnego garażu chyba ze polegnę podczas naprawy:)
    wiec 3 wybory:
    1. bodrzetowy https://www.strongtools.pl/pl/p/Klucz-udarowy...ulatorowy-bezszczotkowy-18V-450Nm-Nasadki/252
    2. fajny https://pl.milwaukeetool.eu/m18-fuel-klucz-udarowy-ko%C5%82ek-zabezpieczajacy/m18-fmtiwp12/
    3. chyba za doży https://pl.milwaukeetool.eu/m18-fuel-klucz-udarowy-ko%C5%82ek-zabezpieczajacy/m18-fhiwp12/

otwarty jestem na solwa krytyki i możliwości innych kluczy.
    mój faworyt 2.
    bigmaster
    Level 15  
    Pytanie czym się rożni
    KOŁEK ZABEZPIECZAJĄCY od PIERŚCIEŃ ZABEZPIECZAJĄCY
    czy trzeba stosować rożne nasadki?
    czy nasadki są zamienne miedzy modelami?

Nie mogę w zadnym sklepie znałeś modelu z KOŁEK ZABEZPIECZAJĄCY
    M18 FMTIWP12

niestety Milwaukee polska nie opowiedzieli ale odpowiedz nadeszla od www.milwaukeepowertools.co.uk

The difference between the pin detent and friction ring is just on the anvil.
    The pin detent holds the sockets with a ball bearing like traditional impact wrenches, the newer friction ring is much easier to change between sockets.
    We advise the pin detent for working at height, other than that the friction ring is the better machine.
    The same impact sockets can be used on both machines.
    bigmaster
    Level 15  
    no to po naprawie auta skręceniu paru mebli jestem mega zadowolony z
    M18FMTIWF12-501X M18 FUEL Mid-Torque 1/2"

przy aucie super sprawa mega skraca prace przy rozbiorce. wystawiacz moc osobówki to nie ciężarówka.
    co do mebli z odpowiedzią przejściówka na bity Hex, trochę ciężka i ale nie robię tego zawodowa skrecania mebli.
    najmniejsza moc trzeba uważać z miękin drewnem/ papierowymi meblami z ikei. do montażu listew super.

wiec 1 najedzie aż 3 zadania;
    1. klucz udarowy
    2. wkrętarka udarowa
    3. wiertarka udarowa jeszcze nie testowałem

nawet wiertła są dostępne na hex. nie mailem jeszcze okazji urzyc.
    przy okazji zamówiłam uchwyt z zwykłej wiertarki z eBay magiczną przejściówkę

Elektryczny klucz udarowy do mechaniki pojazdowej Elektryczny klucz udarowy do mechaniki pojazdowej Elektryczny klucz udarowy do mechaniki pojazdowej [img-3] Elektryczny klucz udarowy do mechaniki pojazdowej