Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ASTRA '99 X17DTL - Nie odpala po naprawie sterownika

07 Wrz 2012 09:08 1896 7
  • Poziom 13  
    Witam serdecznie!

    Auto jak w temacie. Auto przestało zapalać. Pompa została zawieziona do serwisu boscha - tam po sprawdzeniu pompy panowie powiedzieli iz uszkodzony sterownik. Zawiozłem pompe do zaufanego elektronika który naprawił ów sterownik. Pompa zamontowana i auto dalej nie pali. Nie podaje paliwa na wtryski. Na plaka chodzi. Błędy w sterowniku to P1335 - Brak sygnału wejściowego prędkości obrotowej silnika z jednostki sterującej. Czujnik zamówiony nowy dzisiaj montuje. Moje pytanie brzmi czy ta pompa nie powinna podawać paliwa na wtryski nawet bez elektroniki? Dodam ze paliwo do pompy dochodzi. Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuje.

    Pozdrawiam

  • Poziom 34  
    ten typ powinien zagadać bez czujnika poł. wału. Gość może i naprawił sterownik , ale co z przyczyną jego uszkodzenia ?
  • Poziom 13  
    Niestety nie znam przyczyny uszkodzenia sterownika. Auto pali na plaka a ani kropli ropki na wtryski nie puści. Co dziwne w przelewie ropke mam. To w takim razie co z tym błędem P1335? Gdy auto chodzi na plaku widze i obroty silnika i pompy...
  • Poziom 32  
    Zacięty na amen nastawnik albo źle naprawiony sterownik ale stawiam na jedno i drugie :)
  • Poziom 32  
    Źle zrobiony sterownik
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 13  
    Na popuszczonych rurkach od wtrysków susza. Znajomy twierdzi że sterownik zrobiony na 100% dobrze. A czy mogło być tak że serwis boscha kiedy diagnozował pompe odkręcił koło pasowe pompy a następnie pompy nie ustawił bo sterownik "zdechł" ? I koło pasowe przyszło w inne miejsce i stąd bład p1335 bo nie ma synchronizacji między pompą a czujnikiem położenia wału? Tam na kole nie ma klina co by się zgadzało.... Czy ta teoria Waszym zdaniem jest prawdopodobna?
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Andiv napisał:
    Zacięty na amen nastawnik albo źle naprawiony sterownik ale stawiam na jedno i drugie

    Słuszna uwaga, może i sterownik BYŁ naprawiony dobrze. Już nie jest.