Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki amplituner do Eltax Universe 5.0 + sub 600zł max ?

racesupport 07 Sep 2012 14:25 1818 2
    racesupport
    Level 11  
    Witam, szukałem ale znalazłem same stare posty ;) Do rzeczy, mam głośniki Eltax Universe 5.0 do zestawu w przyszłości chciałbym dorzucić jeszcze Subwoofer i pod całość szukam amplitunera w cenie 400-600zł max. Może być używany. Do amplitunera chcę podłączyć PC (Coaxial), Xbox'a (Optical) oraz Nke (Optical), najlepiej jakby amplituner był czarny, ale srebrny też mnie zadowoli bo ważniejsze są dla mnie parametry. Zestaw ma służyć do oglądania filmów z dźwiękiem przestrzennym, xboxa oraz sporadycznie muzyki, głośniki dostałem więc nie zmieniam, potrzebuje to tylko pod coś podłączyć, jak słucham muzyki to raczej głośno więc dobrze jakby miał optymalną moc pod te Eltaxy. Pozdrawiam
    v1ck
    Level 13  
    Poszukaj to co jest na allegro do 400zł, za tą cenę można trafić jakąś dobrą używkę jak np Yamaha r RX-V440RDS jest dostępny ( sam mam Pioneer d514 + eltaxy universe )

Ogólnie daje rade, ale z eltaxów dużo nie wyciśniesz. Nie należą do Hi-End`owych kolumn

Przy doborze radzę szukać amplitunera z ProLogic II.

Pozdr.
    racesupport
    Level 11  
    Oki dzięki, znalazłem kilka modeli Yamahy, np:

http://allegro.pl/amplituner-kina-domowego-yamaha-rx-v450-gdansk-i2593613379.html

http://allegro.pl/yamaha-rx-v740rds-k-wroclaw-faktura-i2588812454.html

Wiadomo że głośniki szału nie robią, wcześniej grały z RX-V350 i jak dla mnie wystarczająco ale amplitunera już nie dostałem :)

Wiem, że niektóre amplitunery chociaż wyżej oznaczone to zagrają gorzej dlatego nie chce się w jakąś mine wpakować :)

RX-V440RDS - też jest dostępny widziałem, a czy ten RX-V740RDS będzie ok ? Jest czarny a jak nie ma większej różnicy to bardziej by mi odpowiadał.

troche szkoda, że nie ma do nich pilota...

Edit:

Znalazłem Yamaha RX-V530 RDS będzie ok ?