Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mazda 626 - Przy włączeniu świateł, włączają się wycieraczki a nie światła

ordyle62 09 Wrz 2012 16:13 2178 6
  • #1 09 Wrz 2012 16:13
    ordyle62
    Poziom 6  

    Witam .Mam problem z elektryką w maździe 626. Otóż nagle zniknęły mi światła mijania, drogowe i prawy kierunkowskaz. Gdy włączę światła postojowe, jest ok.Gdy przełączę na mijania, to na desce migają kontrolki od drogowych i prawego kierunkowskazu.Na dodatek gdy włączę zapłon,włączają się przednie wycieraczki.Oczywiście żadna żarówka ,ani od mijania,ani od drogowych,od momentu tej awarii się nie zaświeciła. CO to może BYĆ ????? Z góry wielkie dzięki.

  • #2 09 Wrz 2012 16:16
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody

    Brak masy, zasilania lub uszkodzenie przełącznika. Kontrolka i pomiary.

  • #3 09 Wrz 2012 16:29
    ordyle62
    Poziom 6  

    Przeczyściłem większość styków i klemy i tak jakby się naprawiło. Gdy poskręcałem tapicerkę i puszkę z bezpiecznikami ,znowu się popsuło. Nie mam pojęcia co się dzieje. Coś czytałem o uszkodzeniu przełącznika ale tak i tak nie umiem go znaleźć. Najbardziej dziwi mnie to jak po włączeniu świateł włączają sie wycieraczki

  • #4 09 Wrz 2012 16:37
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody

    Oddaj to komuś do zrobienia, pewnie będzie i tanio i dobrze.

  • #5 09 Wrz 2012 16:46
    ordyle62
    Poziom 6  

    W niedziele to mnie nie urządza za bardzo bo w poniedziałek do pracy . Nie wiecie czasami gdzie znajduje się ten przekaźnik świateł w maździe. Help my.

  • #6 09 Wrz 2012 17:01
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody

    Zostaw ten przekaźnik, nie wiemy nawet jaka Mazda. Tajemniczy jesteś. 626 to mało. Szukaj brakującej masy w okolicach kolumny kierownicy i lewego słupka, obok nogi kierowcy.

  • #7 09 Wrz 2012 19:54
    ordyle62
    Poziom 6  

    Poczytałem poczytałem na forach że może nie łączyć kostka masowa na przedniej podłużnicy po stronie kierowcy. Poszukałem tej kostki i okazało się że jest oderwana od karoserii. Zrobiłem i wszystko ładnie pyka. Dzięki za rady. Pozdrawiam

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME