Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi a3 1.8t - Audi a3 1.8t nie zapala

bkia 09 Sep 2012 19:21 3456 2
    bkia
    Level 15  
    Witam mam problem wsiadłem do auta kolegi wsadziłem kluczyk do stacyjki i od razu zapaliłem, auto zapaliło i po chwili zgasło.
    Teraz mam problem auto nie odpala, pompa nie chodzi nie słychać, klucz na liczniku gaśnie.
    Podłączyłem się polskim vagiem błąd imo w liczniku sterowniku, do immo nie mogłem się podłączyć.
    Sprawdzałem vagiem angielskim błąd w liczniku ecu i immo.
    Wykasowałem błędy, były 2 razy, teraz błędy nie wyskakują ale mam dalej problem z zapaleniem.
    Chciałem zrobić adaptację ale w liczniku i immo nie wpuszcza mnie do kanału 10,jak wpisuje 00 pokazuję że albo źle wpisuje albo brak dostępu.
    Jest podejrzenie że immo wywaliło.
    Mam vag i vag tacho ale nie wiem jak tego użyć do przywrócenia immo.
    Znam vag-a ale jeszcze tego nie robiłem, może wina mojego vaga.
    Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat.
    Bardzo bym prosił o pomoc.
  • Helpful post
    Hans30
    Level 28  
    Na początek musisz mieć pin kod jeśli myślisz o zakodowaniu klucza,masz wszystko co ci potrzebne więc w czym problem?
    bkia
    Level 15  
    W vag tacho mam dostęp do pinu ale co dalej.
    W vagu jest opcja logowania.
    Aby zaadoptować trzeba się zalogować w immo vaga czy jak ?
    Tak jak powiedziałem nie robiłem tego jeszcze a muszę przywrócić auto do stanu wcześniejszego.
    Bardzo proszę o podpowiedź co i jak zrobić.
    Teraz mi się przypomniało że zapaliłem i od razu włączyłem światła, a on ma ksenony i pewnie nie oryginalne.
    Spalony bezpiecznik ale nie wiem dokładnie który bo wyciągnąłem kilka.
    Ale auto dalej nie odpala, pewnie wywaliło klucze.
    Trochę poszperałem i znalazłem post treść:
    Gość robił tow ten sposób 46 adaptacja i teraz nie pamietam kanału wiec probuj albo 1 albo 21 albo 26 ,nie wpisywalem ilosci kluczy to jest potrzebne do immo jak kodujesz klucz nie do pilotow ,wiec w ktoryms z wymienionych kanalow ustaw 1 nacisnij pilota i trzymajac zatwierdz i przejmij ,v vasie pisze podczas nacisniecia ze rozpoznano ,to samo z nastepnym mozesz sprobowac ustawic 2 w kanale adaptacji..
    Zacznij od adaptacji w kanale 1 raczej w jedynce sa klucze.

Wejść do modułu komfortu i podać kanał adaptacji tak, dobrze zrozumiałem.
    Może ktoś potwierdzić kanał adaptacji i do którego modułu.