Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows Vista Asus - Vista dedykowana pod Asusa brak recovery

piotrus196 10 Sep 2012 16:49 3873 8
    piotrus196
    Level 10  
    Witam.
    Problem polega na braku płyty Recovery i partycji recovery. Laptop Asus Seria F5 posiadam naklejkę z kluczem Windowsa Vista lecz wersja Windowsa jest zatarta i nie wiem jaka jest to wersja. Potrzebuję płyty z Recovery lub Obrazu takiej płyty żebym mógł zainstalować Vistę. Największym problemem jest to że z tym kluczem od Visty nie mogę aktywować Windows gdyż mam nieodpowiednie wersję Windowsa vista. Jesli ktoś ma pomysł na aktywowanie Windows zainstalowanego z oryginalnej płyty z kluczem pochodzącym z Windowsa Vista by Asus to proszę o pomoc.
    Bródka

Level 42  
    Przecież na nośniku visty są wszystkie wersje, a wykrywana i instalowana jest odpowiednia na podstawie wpisanego klucza.
    Próbowałeś użyć zwykłego nośnika OEM ?
    Jak chcesz nośnik recovery zgłoś się do asusa
    piotrus196
    Level 10  
    Próbowałem z innymi nośnikami Visty lecz przy aktywacji wywali mi że klucz jest nie poprawny
  • Helpful post
    Bródka

Level 42  
    A próbowałeś aktywacji telefonicznej ?
    piotrus196
    Level 10  
    Przy próbie aktywacji pokazuje mi się ten komunikat: "Serwer aktywacji ustalił, że określony klucz produktu jest w użyciu"
    Dodatkowo kod błędu: 0xC004C003
    Przypominam że laptop był zakupiony z windowsem w zestawie a klucz nie był nikomu obcemu udostępniany.
    Bródka

Level 42  
    Laptopa masz od nowości ?
    Kupiłeś zaplombowanego czy pudełko miało zerwaną plombę ?
    piotrus196
    Level 10  
    Pudełko było zaplombowane. Jeśli chodzi o to czy ktoś użył tego klucza na innym komputerze, to nie było takiej możliwości
    Bródka

Level 42  
    Wiec dzwoń do MS i wyjaśnij sprawę
    piotrus196
    Level 10  
    Pomogła aktywacja telefoniczna Visty OEM