Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mazda 626 - 2,0 CR 2002r. poduszka powietrzna , ciśnienie oleju (kontrolka )

jaek1970 11 Sep 2012 14:09 3111 7
Texa Poland
    jaek1970
    Level 16  
    Witam wszystkich serdecznie - jeśli umieściłem wątek , nie w tym dziale proszę o przeniesienie .
    Problem który nurtuje mojego kolegę polega na ty że w aucie lampka poduszek po przekręceniu zapłonu gaśnie następnie zaczyna migać ( sprzedający stwierdził że na przednim fotelu woził dziecko i zdezaktywował poduszkę na przednim siedzeniu ( pasażera ) Mnie jednak osobiście coś zle pachnie ponieważ kontrolka od dezaktywacji poduszki z prawej strony jest umieszczona na środkowym kokpicie nad popielniczką .:-)
    Pytanie brzmi jak dezaktywuje się tę poduszkę manualnie czy też testerem fabrycznym , czy pójdzie KTS 650 ?
    Drugi problem jadąc do mnie zapaliła się, kontrolka ciśnienia oleju - zatrzymał auto (100m przed moją działeczką ) i stwierdziliśmy że wycieka olej z rurki powrotnej turbiny było minimum. Uzupełniliśmy poziom oleju jest maX. Odpalamy lampka gaśnie po 10 sek się zapala .
    Na początku myślałem że ma czujnik poziomu oleju i może się przywiesił .
    Moje kolejne pytanie czy ten typ pojazdu posiada takowy czujnik .jeślitak to gdzie jest umieszczony i czy przypadkiem też nie jest potrzebny tester do dezaktywacji - lub jakaś inna procedura :-)
    Uprzedzam panów pytania auto jeszcze stoi przed domem i nie mierzyłem jeszcze ciśnienia oleju - zrobię to niebawem.
  • Texa Poland
    jaek1970
    Level 16  
    Witam ponownie , problem ciśnienia oleju rozwiązany pomiar manometrem 0 totalne. Zdjęta miska - a tam smok zabity do cna czystym żywym węglem. myślę że płukanie układu i zalanie nowym olejem i będzie ok.
    natomiast jeśli chodzi o poduszkę lampka po przekręceniu zapłonu gaśnie a potem miga błąd najpierw 4 razy a potem po przerwie 8 razy . Czy to błąd 4 i 8 czy tez 48?
    I co ewentualnie one oznaczają ?
  • Texa Poland
    autoas
    Level 42  
    Uszkodzona mata, częsta usterka....
    jaek1970
    Level 16  
    Dzięki kolego autoas - czy idzie coś z tym zrobić - czy tylko wymiana maty?
    autoas
    Level 42  
    W sieci masz od groma rozwiązań...
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Pierwsza sprawa, zobacz połączenie pod fotelem.
    jaek1970
    Level 16  
    dzięki panowie Paweł wawa i autoas poszukam jeszcze w kabelkach , jednak po oględzinach silnika , podwozia i kabelków , tudzież zapachu w środku - mam nieodparte wrażenie że to auto gdzieś brodziło :-0
    Tematu na razie nie zamykam i jutro odpiszę co i jak
    jaek1970
    Level 16  
    dziękuję panowie wszystkim , temat rozwiązany , czyszczenie smoka , płukanie silnika świeży olej , filtr i silniczek chodzi ciśnienie oleju w normie .
    Poduszka tez ogarnięta , pod siedzeniem kabelki :-)
    Temat zamykam