Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Mitronik
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radeon HD 5670 na telewizor 32LG6000 przez hdmi brak sygnału

McArron666 12 Wrz 2012 22:53 1728 5
  • #1 12 Wrz 2012 22:53
    McArron666
    Poziom 8  

    Witam.
    Mam taki problem i nigdzie nie mogę znaleźć pomocy. Próbuję podłączyć kablem hdmi-hdmi telewizor 32lg6000 z moim kompem z grafiką HD5670 i lipa. Na kompie wykrywa mi ten telewizor i nawet podłącza ekran ale na TV cały czas fruwa napis brak sygnału. Próbowałem zmieniać ustawienia rozdzielczości, częstotliwości i inne, ale nic nie pomaga. Dodam jeszcze że przez ten sam kabel podłączyłem do mojego Radeonka Sony Bravia i wszystko śmiga i na tym samym kablu do mojego 32LG6000 podłączyłem laptopa i też działa. Wygląda na to że jest jakiś problem z kompatybilnością Radeona z LG.
    Ma ktoś jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać?

    0 5
  • Mitronik
  • Mitronik
  • #3 13 Wrz 2012 12:49
    McArron666
    Poziom 8  

    Dzięki za szybką odpowiedź. Widzę że już ktoś miał podobny problem z telewizorem LG i skończyło się wymianą na nowy. Ja niestety nie mam takiej możliwości, bo mój telewizor nie ma już gwarancji. :-( Przejrzałem też porady z drugiego linka, ale niestety to na nic. Dla komputera ten telewizor jest podłączony i wszystko jest ok więc wina leży po stronie mojej LG Scarlet. Napisałem maila do wsparcia LG, jak dostanę odpowiedź to napiszę co wymyślili. Może ktoś jeszcze z forumowiczów miał podobny do mojego problem i rozwiązał go inaczej niż reklamacją gwarancyjną?

    0
  • #4 14 Wrz 2012 18:38
    McArron666
    Poziom 8  

    Witam ponownie.
    No i odpisali mi z LG żebym zresetował ustawienia do ustawień fabrycznych co też uczyniłem. Efekt - żaden. Dalej to samo. Zaraz im odpisze, że porada do ...
    Wznawiam prośbę o jakieś pomysły co z tym fantem zrobić

    0
  • #5 14 Wrz 2012 22:48
    maciej4473
    Poziom 10  

    Miałem ten sam problem z tą kartą, tylko telewizor mam Philipsa. U mnie pomogła zmiana rozdzielczości obrazu. W CCC właściwościach ekranów, obszar pulpitu mam ustawione 1024/768 i wszystko śmiga.

    0
  • #6 14 Wrz 2012 22:54
    McArron666
    Poziom 8  

    Niestety w moim przypadku to nic nie daje. Jeśli chodzi o ustawienia rozdzielczości, częstotliwości i innych ustawień CCC to próbowałem już niemal wszystkiego :(

    0