Witam.Nie mogę sobie poradzić z selektorem wejść w tym amplitunerze.Dzieje się tak, że po włączeniu normalnie wszystko się świeci ale nie przełączają się wejścia CD,TAPE,TAPE2 itp tzn nie ma na nich dźwięku.Po wciśnięciu przycisków selektora na wyświetlaczu normalnie zmieniają się funkcję - jak wcisnę CD to świeci CD, jak TAPE to tape itd ale na każdym przełączonym wejściu nie ma dźwięku.Sprawdziłem napięcie zasilania selektora i jest w normie +12 i -12V względem masy.zmierzyłem również czy pojawia się sygnał na tym selektorze z głównego kotrolera po naciskaniu przycisków selektora.Niewielkie napięcie pojawia się na nóżce 15 gdy się naciska przyciski selektrora.Napięcie to jest różej wartości w zależności od wejścia i nie sięga wyższej wartości niż 0,2V.Sądziłem, że uszkodzony jest sam selektor IC201 (TC9164N) więc podmieniłem go na taki sam i dalej to samo.Zauważyłem, że jak zrobię taką rzecz, że np ustawię amplituner na wejściu CD wyłącze go z sieci i włącze to na tym wejściu jest dźwięk, jeśli przełącze na TAPE znów wyłącze i włącze to na tym wejściu pojawia się dźwięk i taka sama sytuacja jest dla reszty wejść.Jednym słowem dźwięk po włączeniu sprzętu jest na tym wejściu, które było ustawione przed wyłączeniem amplitunera.Trochę to dziwne i już nie wiem co dalej robić.Proszę o pomoc w tej sprawie.