Witam, troche sie juz w google i na forum naszukalem, i nie moglem znalezc rozwiazania do mojego problemu.
Wczoraj tak nagle komputer mi sie wyłaczył z hukiem i wyrzucił korki, wyciagnąłem wszystko z listwy, włączyłem korki i ponownie włączyłem komputer. tak jakby sie uruchomił, wiatraczki sie kręcą (od procka, od karty graf, od zasilacza i jakis na dole obudowy), ale monitor sie nie włącza.
Sprawdzilem monitor na innym kompie - działa
wyciagnałem ramy - zaczął piszczeć komputer - czyli plyta dziala
obejrzalem ze 100 razy płyte i nie ma nic spalonego
nie moglem sprawdzic zasilacza na innym kompie ponieważ ma inne wejscia,
tak samo dysk i karta graficzna
a propo karty, odłaczylem ją od płyty gł. i podlaczylem monitor do zintegrowanej karty wmontowanej do płyty gł. tez nie działa. podłaczylem starą karte do płyty i tez nie działa monitor...
moje pytanie: co moglo sie spalic? w razie potrzeby podam dokladne nawy podzespołów...
Prosze o pomoc
edit:
Zasilacz - Lite-On PS-5301-08HF 300W
Płyta główna - PSLP LE
Wczoraj tak nagle komputer mi sie wyłaczył z hukiem i wyrzucił korki, wyciagnąłem wszystko z listwy, włączyłem korki i ponownie włączyłem komputer. tak jakby sie uruchomił, wiatraczki sie kręcą (od procka, od karty graf, od zasilacza i jakis na dole obudowy), ale monitor sie nie włącza.
Sprawdzilem monitor na innym kompie - działa
wyciagnałem ramy - zaczął piszczeć komputer - czyli plyta dziala
obejrzalem ze 100 razy płyte i nie ma nic spalonego
nie moglem sprawdzic zasilacza na innym kompie ponieważ ma inne wejscia,
tak samo dysk i karta graficzna
a propo karty, odłaczylem ją od płyty gł. i podlaczylem monitor do zintegrowanej karty wmontowanej do płyty gł. tez nie działa. podłaczylem starą karte do płyty i tez nie działa monitor...
moje pytanie: co moglo sie spalic? w razie potrzeby podam dokladne nawy podzespołów...
Prosze o pomoc
edit:
Zasilacz - Lite-On PS-5301-08HF 300W
Płyta główna - PSLP LE