Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Blaupunkt - Wzmacniacz Blaupunkt GTA 4 760W Zielona dioda a po sekundzie czerwon

15 Wrz 2012 17:11 3264 5
  • Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem ze swoim wzmacniaczem w samochodzie zdarzyło się, że przepaliło mi bezpiecznik na wzmacniaczu po wymianie wszystko działało, a na następny dzień załączam i cisza okazało się, że bezpiecznik cały, natomiast świeci się czerwona dioda Protect po oględzinach wszystkich kabli jest wszystko okej masa, prąd itp. Wzmacniacz oddałem do serwisu na gwarancji i wczoraj rano wrócił podłączyłem i wszystko pięknie śmigało, a dziś znów problem powrócił. Na kartce z opisem usterki napisali, że sprzęt jest w pełni sprawny. Podłączyłem go już na wszystkie sposoby bez głośników bezpośrednio pod aku i dzieje się tak, że zapali się zielona dioda a po sekundzie zmienia kolor na czerwony. Czy może to być wina aku, że daje za duże napięcie?

    Szukałem dziś od samego rana tematu, który opisywał by podobny problem jak mój, ale niestety nic nie znalazłem.
  • Poziom 21  
    Zna się kolega chociaż trochę na elektronice?Posiada kolega multimetr?
  • Poziom 2  
    Znać znam troszkę więcej niż podstawy. I właśnie tu leży pies pogrzebany bo nie posiadam, ale na pewno ktoś będzie miał do wypożyczenia.
  • Poziom 21  
    No to w takim razie pierwszorzędnie sprawdziłbym tranyzstory końcowe w końcówce mocy czy żaden z nich nie ma przebicia i sterujące, bo jeśli któryś ma przebicie to pojawia się stałe napięcie na wyjściu i protect wtedy jest aktywny.
  • Poziom 24  
    Skoro jest na gwarancji nic nie kombinuj oddaj do naprawy . Po którymś razie zażądaj wymiany na nowy . Jak zaczniesz w nim grzebać z gwarancji nici .
  • Użytkownik usunął konto