Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

CTX S700BA - Po włączeniu podświetlanie matrycy zapali się na 2 sek. i gaśnie.

midi.smf 18 Wrz 2012 08:35 1320 2
  • #1 18 Wrz 2012 08:35
    midi.smf
    Poziom 19  

    Witam Serdecznie i zwracam się poraz kolejny o pomoc w rozwiązaniu problemu z monitorem. Monito marki CTX model S700BA. Po włączeniu podświetlanie matrycy jest tylko przez około 2 sek i gaśnie , obraz jest widoczny kiedy patrzymy pod światło , nie działa tylko podświetlanie matrycy , kiedy monitor wyłączymy i włączymy ponownie gaśnięcicie się powtarza , zasilacz sprawdzony , napięcia prawidłowe , zasilanie inwertera też prawidłowe , kiedy przerwę na chwilkę napięcie startowe inwertera podświetlanie znów pojawia się i gaśnie , wypinając wtyczki od świetlówek stwierdziłem że górna część nie świeci , wypinając wtyczke od tych nieświecących świetlówek i zostawiając wpięte w inwerter te które świecą podświetlanie i tak pojawia się tylko na 2 sek i gaśnie. Proszę o pomoc co może być uszkodzone w inwerterze bo raczej to on jest uszkodzony a może się mylę . Czy inwerter może wyłączyć się przy nie równym obciązeniu przez uszkodzone świetlówki ? . Model inwertera to :CTX 11D9T-001B

    0 2
  • #2 18 Wrz 2012 13:15
    Jakant
    Poziom 35  

    midi.smf napisał:
    Czy inwerter może wyłączyć się przy nie równym obciązeniu przez uszkodzone świetlówki ?


    Oczywiście. Dlaczego nie zadałeś sobie trudu i nie poczytałeś na forum korzystając z wyszukiwarki o zanikającym podświetleniu. Jeżeli trochę poczytasz to być może rozwiążesz problem.

    0
  • #3 20 Wrz 2012 08:08
    midi.smf
    Poziom 19  

    Minitor naprawiony . Uszkodzony był jeden z transformatorów w inwerterze. Dziękuję i pozdrawiam !

    0
  Szukaj w 5mln produktów