Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kenwood KDC-BT92SD gubi ustawienia audio

18 Wrz 2012 10:57 3033 12
  • Poziom 10  
    Witam,
    mam problem, którego nie potrafię rozwiązać.
    W/w radio czasami gubi ustawienia audio, a dokładnie ustawienia DSP, czyli cięcie na poszczególnych kanałach, ustawienia czasowe itd.
    Do zapamiętania w/w ustawień jest pozycja PRESET i dwie pamięci. One się nie kasują, można za ich pomocą przywrócić wszystko do stanu poprzedniego, ale jest to drażniące, ciągłe wczytywanie ustawień.
  • Poziom 17  
    Czasami gubi czy cały czas gubi po wyjęciu kluczyka ze stacyjki?? Podłącz radio zgodnie ze sztuką i nie będzie problemu. W 99% żółty na stałe 12V a czerwony może być po stacyjce.
  • Poziom 10  
    Nie rozumiemy się.
    radio jest podłączone prawidłowo. Czyli ma podtrzymanie po wyłączeniu zapłonu. A gubi tylko w/w ustawienia. Np. stacje radiowe się nie kasują, co zdarza się, kiedy po wył. zapłonu radio nie ma 12V.
  • Moderator CarAudio
    Sa dwie opcje , albo nie masz pomieszany zolty z czerwonym , albo nieprawidlowo zapamietujesz program DSP (dluzej przytrzymac klawisz) . Obie opcje sprawdzisz w 5 min. ;)
  • Poziom 10  
    Opcja pierwsza, radio włącza się w momencie włączenia zapłonu i po jego wyłączeniu samo się wyłącza również, więc raczej jest dobrze.
    Opcja druga, w tym modelu wystarczy po ustawieniu wszystkiego wejść w zakładkę Preset i zapisać w pamięci 1 lub 2, wyświetla się " memory completed".
    Sama pamięć się nie resetuje, bo za każdym razem jak mi znikają ustawienia wchodzę w to menu, wybieram np. memory 1 , recall, i wszystko się znów " ustawia" zgodnie z tym , co jest zapisane.
  • Moderator CarAudio
    Wylaczanie radia przy wyjeciu kluczyka nie musi oznaczac ze masz podpiete prawidlowo kabelki . Wez miernik i sprawdz , bo jesli nie sprawdzisz miernikiem , to nie mozesz tej opcji wykluczyc (ja na 99% uwazam iz masz zle kable podpiete) .
  • Poziom 10  
    powalla napisał:
    bo jesli nie sprawdzisz miernikiem , to nie mozesz tej opcji wykluczyc

    Masz rację, sprawdzę dla 100% pewności.
  • Poziom 10  
    Więc sprawdziłem i podłączone jest jak najbardziej prawidłowo. Dalsze pomysły...?
  • Poziom 10  
    Już wiem dokładnie kiedy w/w ustawienia giną: w momencie odebrania połączenia na tel. podłączony do radia via BT. Po takiej rozmowie ustawienia DSP się resetują, muszę je "wczytać" z pamięci Preset 1 lub 2.
    Macie jakieś pomysły, czy mam z radiem jechać zgłosić usterkę na gwarancji?
  • Poziom 14  
    Słyszałem o tej wadzie fabrycznej w jednostce Kiv800 również kenwooda, też kasowało ustawienia procka. Polecam oddać na gwarancję o ile jest jeszcze ważna.
  • Poziom 10  
    Gwarancja jeszcze ważna przez 33 miesiące, więc będę walczył.
    Jak temat się wyjaśni to napiszę co i jak.
  • Poziom 10  
    I się wyjaśniło. Po wgraniu nowego softa wszystko działa prawidłowo.
    Dziękuję za podpowiedzi.