Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Develop ineo+20 - chipy tonerów i bębnów do Bizhub c20 pasują do ineo +20?

robercikkk 20 Sep 2012 11:26 3789 7
    robercikkk
    Level 10  
    Witam, muszę zregenerować bębny i tonery w develop ineo +20 i zastanawiam się czy chipy pasują od bizhub c20 ? Może już ktoś to robił to podpowie.
    dzięki
    Spec_Druk
    Level 17  
    Develop i Minolta to podobne urządzenia. Jeśli chodzi o bęben i proszek to będzie to samo co Minolta. Proponowałbym tylko użycie toner o dobrej jakości (warto zainwestować). Jeśli chcesz przejść na toner alternatywny to trzeba wywalić cały oryginalny proch z modułu bębna i zasypać bęben alternatywnym proszkiem. Chip pewnie na 90% będzie działał od Minolty, ale tego nie sprawdzałem.
    robercikkk
    Level 10  
    Technicznie wiem że to to samo. Pytam tylko o chipy czy pasują czy będzie błąd.
  • Helpful post
    insane
    Level 14  
    Toner ostatnio robiłem i chip z c20 działał w 100% w +20
    robercikkk
    Level 10  
    dzięki za konkretną informację.... czekam jeszcze na podpowiedź czy od bębnów też pasują.
    burning_ocean
    Level 2  
    będzie pasowało do bebnów ... tym czasem męczę sie z regenerowanym tonerem - nie widzi mi tonerów w kopiarce (po zainstalowaniu czarnego z nowym chipem, nie ma magenty)
    robercikkk
    Level 10  
    jakiś czas temu wymieniłem chip czarnego bębna i maszynka ruszyła. Teraz skończyły się kolory i byłem przekonany że chipy od KM ruszą w developie a tu niespodzianka nie ruszyły. Szukam chipów od developa bo pewnie tu leży przyczyna
    dr_dave
    Level 14  
    Ja KM miałem tez problemy z chipami. Czasem nie są kompatybilne jak nie zmieniasz kpl. to zdarzyło mi się że po wymianie żółtego nie widział czarnego i czerwonego i takie tam. Dopiero kpl. nowych chipów tej samej wersji załatwił sprawę.