Przestańcie poprawiać ustrój.
Kapitalizm polega na tym,żeby rolować naiwnych.
Jeszcze tego nie zrozumieliście ?
Jeszcze tego nie zrozumieliście ?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereBronek22 wrote:Tutaj słuszna uwaga kolegi Bronka. Ja bym to trochę uzupełnił, że raczej powinno być "Kapitalizm polega na tym, żeby rolować naiwnych i słabszych", ci drudzy mogą być świadomi tego, że są rolowani ale są bezsilni. Tym nie mniej w w/w temacie chodzi o naiwnych.Przestańcie poprawiać ustrój.
zbich70 wrote:I słusznie, też uważam, że należy uświadamiać ludzi i na ile możemy utrudniać życie nieuczciwym sprzedawcom. I to niezależnie czego to dotyczy.Od tego jest też "Elektroda" by nie dać się rolować ani robić w bambuko.
elpapiotr wrote:Witam.
Na stronie -
http://www.jakzmniejszycrachunki.pl/pl/12-pakiet-prad.html
- do kogo oni piszą takie teksty ?
Bo ja się uśmiałem
aae wrote:genuinejanbar wrote:Wyprzedaż zestawu do zmniejszenia rachunków. Zestaw warty 149 funtów możesz kupić za 4.99 + 3.50 wysyłka 1st class.
Spora obniżka, ja bym się zastanowił.
retrofood wrote:aae wrote:genuinejanbar wrote:Wyprzedaż zestawu do zmniejszenia rachunków. Zestaw warty 149 funtów możesz kupić za 4.99 + 3.50 wysyłka 1st class.
Spora obniżka, ja bym się zastanowił.
Kup ze dwadzieścia sztuk! I policz ile zaoszczędziłeś...
sztefek wrote:Nigdy nie słyszałeś o kompensatorach mocy biernej?tu zdziwienie opłata na fakturze za prąd w pozycji energia bierna oddania spadła o 1500 zł magia jakaś czy co
sztefek wrote:Zostałem uszczęśliwiony wynalazkiem pt ekoredux i szczerze mówiąc myślałem ze to jakaś lipa i wyciąganie kasy. Urządzenie dostarczono szafa zaplombowana co by nikt nie zajrzał do środka bo gwarancje szlak trafi i działało sobie miesiąc ... i tu zdziwienie opłata na fakturze za prąd w pozycji energia bierna oddania spadła o 1500 zł magia jakaś czy co. Po przyjrzeniu się fakturom z miesiąca obecnego i poprzedniego oraz odczytom licznika (mam licznik czytający energie czynną i bierną oddaną i pobraną) w pozycji energia bierna pobrana (która kosztuje 0 zł) występuje znaczny wzrost poboru lecz w pozycji energia bierna oddana spadek wynosi jakieś 70% (co się przekłada na owe 1500 zł). Urządzenie zamienia jedną energie w drugą ... tylko jak ono to robi?
zbich70 wrote:sztefek wrote:Zostałem uszczęśliwiony wynalazkiem pt ekoredux i szczerze mówiąc myślałem ze to jakaś lipa i wyciąganie kasy (..) Urządzenie zamienia jedną energie w drugą ... tylko jak ono to robi?
Trzeba przyznać, że całkiem wysublimowana reklama...
sztefek wrote:Z twojego życia? Byłeś za przeproszeniem na tyle nieuświadomiony, że płaciłeś co miesiąc ok. 2000 PLN za moc bierną i nie wiedziałeś jak obniżyć koszty?ale to nie reklama to jest z życia wzięte
sztefek wrote:.Zaprosiłbyś znajomą elektryczkę na kawę i zostałbyś uświadomiony.i tu zdziwienie opłata na fakturze za prąd w pozycji energia bierna oddania spadła o 1500 zł magia jakaś czy co.
sztefek wrote:ale to nie reklama to jest z życia wzięte
zbich70 wrote:Jest to zwykła kradzież energii elektrycznej(tak jak serka w sklepie).sztefek wrote:ale to nie reklama to jest z życia wzięte
Zwróć, proszę, uwagę czego dotyczy temat.
Czy dotyczy odbiorców rozliczanych z energii biernej, tak jak ty?
Czy może tych, którzy nie są z niej rozliczani - czyli odbiorcy zużywający energię na potrzeby gospodarstw domowych, którym te urządzenia nie są do niczego potrzebne?
vodiczka wrote:CYRUS2 wrote:Gdzie widzisz kradzież (...)Jest to zwykła kradzież energii elektrycznej(tak jak serka w sklepie).
Oszustwem (nie kradzieżą) jest sprzedaż pseudo-oszczędzaczy energii
CYRUS2 wrote:Za zużycie energii przez odbiornik o mocy 10W należy zapłacić za 10W x czas .
Każda inna opcja to kradzież.
CYRUS2 wrote:vodiczka wrote:A czy ja piszę czymś innym ?Oszustwem (nie kradzieżą) jest sprzedaż pseudo-oszczędzaczy energii
Jeżeli ktoś ma licznik liczący moc bierną to na oszczędzaczu nie zaoszczędzi.
CYRUS2 wrote:Jest to zwykła kradzież energii elektrycznej(tak jak serka w sklepie).
Za zużycie energii przez odbiornik o mocy 10W należy zapłacić za 10W x czas .
Każda inna opcja to kradzież.
zbich70 wrote:Czyli liczenie 10VA x czas jest kradzieżą (?).
CYRUS2 wrote:Za zużycie energii przez odbiornik o mocy 10W należy zapłacić za 10W x czas . Każda inna opcja to kradzież.