Witam!
Pewnego dnia komputer przestał wysyłać sygnał na monitor, na głównego winowajcę wytypowałem kartę graficzną, ta jednak okazała się sprawna, więc chcę wymienić płytę główną, która zresztą na samym początku już jakaś powalająca nie była.
Jako że minęło parę lat i nie orientuję się już w technologiach, chcę prosić Was o pomoc w wyborze płyty głównej. Ma po prostu zastąpić poprzednika, nie wymagam wielkich osiągów, byleby "pasowała".
Poprzednio był to ASUS G-Surf 365, wymogi są takie:
-Socket AM2/AM2+ (pod Athlon 64 X2 Dual-Core 3000+)
-Złącze PCI-E (pod Nvidia GeForce 9800GT)
-Min. miejsce na dwie kości RAMu (DDR2 800Mhz)
-Złącze PCI
-Przydałoby się by było min.5 złącz USB, no ale to można załątwić HUBem
Nie wiem za ile mogę dostać coś miarowego, ale nie chciałbym żeby cena przekraczała 200zł
Dzięki za pomoc
Pewnego dnia komputer przestał wysyłać sygnał na monitor, na głównego winowajcę wytypowałem kartę graficzną, ta jednak okazała się sprawna, więc chcę wymienić płytę główną, która zresztą na samym początku już jakaś powalająca nie była.
Jako że minęło parę lat i nie orientuję się już w technologiach, chcę prosić Was o pomoc w wyborze płyty głównej. Ma po prostu zastąpić poprzednika, nie wymagam wielkich osiągów, byleby "pasowała".
Poprzednio był to ASUS G-Surf 365, wymogi są takie:
-Socket AM2/AM2+ (pod Athlon 64 X2 Dual-Core 3000+)
-Złącze PCI-E (pod Nvidia GeForce 9800GT)
-Min. miejsce na dwie kości RAMu (DDR2 800Mhz)
-Złącze PCI
-Przydałoby się by było min.5 złącz USB, no ale to można załątwić HUBem
Nie wiem za ile mogę dostać coś miarowego, ale nie chciałbym żeby cena przekraczała 200zł
Dzięki za pomoc