Witam, od kilku miesięcy męczę się z telewizorem plazmowym samsunga PS50A410C1, model płyty BN41-00982B. Otóż problem polega na braku reakcji z pilota. Kiedy próbuję wybrać coś z pilota dioda na dole mruga jak zawsze, natomiast zero reakcji na pilota. Boczne klawisze te wbudowane zachowują się dziwnie. Żeby wyświetliło się menu telewizora trzeba nacisnąć i przytrzymać któryś z guzików - nie pamiętam który. Któryś z tych bocznych klawiszy przełącza kanały i jednocześnie zmienia wejście sygnału tzn hdmi , euro itd. Większość porad na forum przejrzałem. Po odpięciu taśmy od wbudowanych klawiszy nic się nie zmieniło. Również czyściłem wszystkie switch'e na płytce. Próbowałem uruchamiać telewizor na pustej pamięci, niestety nie uruchomił się. Na początku telewizor działał normalnie bo był nowy, natomiast po dwóch latach zaczął fiksować tzn kiedy przełączało się kanały na dół z pilota to leciały do góry, kiedy wciskało się np kanał 2 to za drugim razem dopiero telewizor przełączał, obecnie nie reaguje wcale tak jak napisałem wyżej. Sygnały z irdy dochodzą do procka. Sam czujnik również podstawiałem. Stawiam na soft lecz nie mogę znaleźć wsadu do tego modelu. Nie wiem gdzie szukać. Udało mi się naprawić LCD 32 samsunga nie pamiętam modelu, zachowywał się tak samo ale znalazłem wsad i po wgraniu w pamięć telewizor zaczął działać poprawnie. Pozdrawiam i z góry dziękuję.