Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Honda Civic VI - kręci ale nie pali IMMO

27 Wrz 2012 21:05 7152 7
  • Poziom 8  
    Witam. kilka dni temu padła mi bateria w pilocie od centralnego wymieniłem ją, od tamtej pory nie mam centralnego. Czytałem tu dużo o metodach kodowania (w ciągu 4sekund włączac wyłączać zapłon przyciskać przyciski, to wszystko 4krotnie) itd ale nic nie pomagało. w końcu wpadłem na 'genialny pomysł' zamiast kodować pilot normalnym 'czarnym' kluczykiem złapałem za 'czerwony' i... kaplica. Prawdopodobnie rozkodowałem 'czarne'. Niby jakoś je zakodowałem bo po włączeniu zapłonu kontrolka od immo świeci 2 sec i gaśnie więc wszystko jest ok. Rozrusznik kręci ale 'nie łapie'. Uziemniłem samochód na dobre 2-3 stówy. Nie zależy mi juz tak bardzo na tym pilocie, ale poradzcie mi co mam zrobić żeby 'złapal'.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    T5 wytłumacz mi prosze swój tok myślenia. jakim sposobem mogłem je zalać? na innej świecy iskra jest. dla pewności wykręce i sprawdze czy zalane ale coś czuje że immobilizer blokuje pompe paliwa i dlatego nie chechła.

    Świece suche dla pewności wytarłem z sadzy. na każdej jest iskra. Może ten immobilizer jakoś blokuje napiecie do świec i iskra jest nierównomierna. Paliwo podaje bo słychać.
  • Moderator na urlopie...
    Kolego, radzę czytać uważnie to, co inni userzy Ci podpowiadają! Inaczej wątek trafi w kosz. No niestety, ale to forum techniczne, na którym wymagane jest posiadanie minimum wiedzy w temacie... Ty widzę lubisz dostać "gotowca", a ja na to nie pozwolę (zażalenia do administracji powyżej mnie!). Chłopaki Ci dobrze radzą i gdybyś wykazał odrobinę chęci, to i na naszym forum znalazłbyś odpowiedź!
    Następny bezsensowny wpis i wątek wyląduje w koszu!