Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Belinea/2080 S1 - brak obrazu, czarny ekran

yeti93 04 Paź 2012 18:23 1284 4
  • #1 04 Paź 2012 18:23
    yeti93
    Poziom 2  

    Witam, mam problem z monitorem Belinea 2080. Po włączeniu jest czarny ekran, po chwili na dosłownie pół sekundy pojawia sie komunikat, że nie ma sygnału i monitor gaśnie. Dioda przy włączniku cały czas świeci. Żeby zobaczyć znowu komunikat musze wyciągnąć i włożyć wtyczkę zas. Wymieniłem układy BE4X13 na IRF7319. Jakieś pomysły ?

    Pozdrawiam
    Bartek

    0 4
  • #2 04 Paź 2012 18:52
    radekrpisz
    VIP Zasłużony dla elektroda

    yeti93 napisał:
    Wymieniłem układy BE4X13 na IRF7319

    Ciekawe... A po co? Wyniki pomiarów jakieś możesz podać?
    yeti93 napisał:
    po chwili na dosłownie pół sekundy pojawia sie komunikat, że nie ma sygnału

    Jak nie ma sygnału to jest taki komunikat. Podłączony był pod komputer czy inne źródło?

    0
  • #3 04 Paź 2012 19:08
    yeti93
    Poziom 2  

    Znalazłem podobny temat i stwierdziłem, że spróbować warto. Po wymianie brak jakichkolwiek zmian w niedziałaniu. Tak podłączony był pod komputer. Działo się to samo na złączu D-SUB jak i DVI.

    0
  • #4 10 Paź 2012 15:11
    yeti93
    Poziom 2  

    Macie jakieś pomysły co mogło paść?

    0
  • #5 13 Paź 2012 17:20
    dzimi
    Moderator

    A poczytałeś troszkę na podobne tematy? W 99% na początek wymienia się elektrolity w zasilaczu (potrafią namieszać w diagnostyce). Kolega rozpoczął od wymiany układów.

    0