Witam wszystkich użytkowników. Mam takie pytanie. Czy istnieje jakiś moduł który pozwoli mi bezprzewodowo sterować pompą CO? Konkretnie chodzi mi o jej załączenie i wyłącznie!
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepawel.spyra wrote:A dlaczego nie chcesz wykorzystać typowego sterownika temperaturowego do tej pompy? Wtedy po osiągnięciu określonej temperatury przez kocioł włączy się pomp
andrefff wrote:pawel.spyra wrote:A dlaczego nie chcesz wykorzystać typowego sterownika temperaturowego do tej pompy? Wtedy po osiągnięciu określonej temperatury przez kocioł włączy się pomp
Bez sensu, przecież autor pisze, że nie chce kuć. To już lepiej zastosować zwykły termostat przylgowy na rurę, pompa się włączy po przekroczeniu zadanej temperatury. Proste i najtańsze.Link
andrefff wrote:Tyle, że w moim przypadku nic nie łączy kotła z pompą, a to z tym autor ma problem, a Ty masz problem ze zrozumieniem postu. Pompa jest 5 metrów wyżej.
tala30 wrote:No,no, a jeśli będzie to najnowszy model ipoda to i wodę podgrzeje zamiast kotła
rigo20 wrote:
Jeszcze tylko mała sugestia dla krisi3 to rozwiązanie może i fajne, tanie ale tylko do wyłączenia światła lub telewizora, a nie C.O. Wolę droższe a pewniejsze urządzenia które zapobiegnie zagotowaniu się wody (do przeżycia), lub rozsadzeniu kotła (tragedia). Przeżyłem to dlatego szukam rozwiązania które zapobiegnie temu. Pozdrawiam.
krisi3 wrote:Ja u siebie zastosowałem taki zestaw z tym ze steruje oświetleniem w domu specjalnie dla ciebie przeprowadziłem test z pomocą mojego dziecka mieszkam na pierwszym piętrze dziecko zeszło z pilotem na parter stanęło przy drzwiach wejściowych do budynku nacisnęło pilota i światło w domu się zapaliło potem dziecko poszło na drugie piętro i też światło się zapaliło zestaw kupiłem w biedronce za 29,99 3 gniazdka i pilot.W linku masz ten zestaw.
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012.03.28.gazetka/1344,Gniazdka,na,pilota
Grzegorz Siemienowicz wrote:Zobacz jak to jest u mnie. Tutaj zaglądnijPrzytoczę Ci pewien przykład abyś zrozumiał problem.
...
A teraz powiedz jak otrzymać chcesz informację , że pompa pompuje prawidłowo czynnik ?
Grzegorz Siemienowicz wrote:Ja kupiłem kocioł z tym sterownikiem w zeszłym roku w grudniu. Nigdy nie paliłem w piecu ani kotle, to mój pierwszy...
Zbigmaz1 możliwe, że jestem już za stary na takie zabawki.
...
Grzegorz Siemienowicz wrote:Spaliny są ustawiane przez sterownik, czyli w zależności od potrzeby, a co do współczynnika lambda to nie znam się na tym...Jeśli uważam, że to nie działa to muszę sięgnąć po miernik uniwersalny.
Swoją drogą to wolałbym przy takim sterowniku :
1) Podwyższyć temperaturę spalin gdyż jest za niska (i aby sterownik ją utrzymywał) ;
2) Mieć informację jaki jest współczynnik lambda (zadać i aby sterownik utrzymywał) ;
saskia wrote:Akurat to jest wnuczkaI pewnie ten najstarszy wie najlepiej jak takie sterowanie ustawic.