Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

looking - Suszarka działa - nagrzewnica nie

drapcok 04 Paź 2012 20:37 1482 6
  • #1 04 Paź 2012 20:37
    drapcok
    Poziom 12  

    witam, suszarka odmówiła mi posłuszeństwa. Dmucha zimny ale lipa z ciepłym. Stało się to tak że nagle nie dało się zmienić poziomu dmuchania - zablokowała sie na 0. Przycisk zdjąłem i mechanicznie przesuwam - działa ale nie działa cieple. Zamieszczam fotki. Mogło rozwalić styki w którymś miejscu ? bo gdzieś coś czytałem.

    zamieszczam zdjecia - kondensator rozlutowany przy wtyczce to moja sprawa - sprawdzałem czy nie zwarło się coś przy przycisku zimnego.

    looking - Suszarka działa - nagrzewnica nie looking - Suszarka działa - nagrzewnica nie looking - Suszarka działa - nagrzewnica nie

    odziwo ten drut do okoła na dole przy nagrzewnicy się nagrzewa, ale sama nagrzewnica nie

    Mod. ROBSON33
    Należy poprawnie wkleić foto zgodnie z tą instrukcją
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
    Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .

    0 6
  • Pomocny post
    #2 05 Paź 2012 00:59
    Bogdan K
    Poziom 33  

    Sprawdzałeś miernikiem przejścia włącznik, grzałka, termostat, bezpiecznik termiczny.

    0
  • #3 07 Paź 2012 23:08
    drapcok
    Poziom 12  

    posprawdzałem włączniki i po kolei linie na którą leci, o dziwo prąc jest na wszystkich elementach i na grzałce ale nie grzeje :/ .

    0
  • #4 08 Paź 2012 14:12
    drapcok
    Poziom 12  

    jakieś podpowiedzi ?

    0
  • Pomocny post
    #5 08 Paź 2012 22:04
    movzx
    Poziom 39  

    Podpowiedź była - bezpiecznik termiczny. A jeśli drut grzejny jest przepalony to powinno to być widoczne.

    0
  • #6 11 Paź 2012 16:08
    drapcok
    Poziom 12  

    ale co mam konkretnie zrobić? bez będzie działać czy co?

    0
  • #7 12 Paź 2012 01:48
    Bogdan K
    Poziom 33  

    drapcok napisał:
    posprawdzałem włączniki i po kolei linie na którą leci, o dziwo prąc jest na wszystkich elementach i na grzałce ale nie grzeje :/ .


    Z tego co piszesz wnioskuję że nie posiadasz miernika tylko sprawdziłeś próbówką a ona kompletnie się nie nadaje do tego celu.
    Bezpiecznik termiczny musi być wstawiony o takiej samej wartości jak był stary.

    1