Monitor od 4 lat po okol 3 latach wymienilem pierwszy raz spuchniete kondensatorki te ktorych na zalaczonym obrazku brak 470uF/25V LOW ESR monitorek chodzil ponad rok czasu lecz bym przez ten rok prawie pracował 13 h na dobę w porównaniu z poprzednim okresem użytkowania od tygodnia ponowne objawy mruganie i czarny ekran, lecz po paru próbach włączenie i wyłącznie ponownie był obraz lecz np po włączeniu się wygaszacza lub komputra ponownie po paru włączeniach i wyłączeniach obraz sie pokazal lecz aktalni juz na to nie reaguje ponownie rozkręciłem monitor - kondensatorki znowu napuchnięte wiec je wlutowałem czy pomoże w dl żywotności jeśli zamiast 470uF/25V LOW ESR
Linki zostały usunięte - zgodnie z regulaminem pkt.3.1.18 [dzimi] wlutuje te 470uF/35V LOW ESR
Linki zostały usunięte - zgodnie z regulaminem pkt.3.1.18 [dzimi] i czy nie zaszkodzą jesli beda o 10 v wieksze
wymienielem kondensatorki spuchniete ale coś mi delikatnie obraz mruga a po pierwszej wymianie wszystko gralo bez mrugania jakies pomysły wymienielem te 8 kond. moze byc wina kondensatorków dalem 35 v
troche sie rozgrzał monitorek pochodził i juz mniej mruga
Proszę stosować się do poleceń moderacyjnych. Regulamin pkt.3.3. Niestosowanie się do polecenia moderacyjnego może skutkować ostrzeżeniem.