Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo Idepad Y450 - Brak obrazu na urządzeniu zewnętrznym

Leesior 06 Oct 2012 21:03 981 2
    Leesior
    Level 10  
    Witam

Notebook: Lenovo Ideapad Y450, karta graficzna Moble Intel 4 Series Express Chipset Family, system Windows 7.

Problem polega na niemożności uzyskania jakiegokolwiek obrazu na urządzeniu podpiętym do wyjścia VGA: monitorze albo projektorze. Urządzenia sprawdzone, kable przyłączeniowe sprawdzone - są OK.
    Siedziałem nad tym dziś cały dzień i nic... Urządzenia są widoczne systemie, nawet model monitora został rozpoznany, próbowałem wielokrotnie przeróżnych ustawień (klonowanie obrazu, rozszerzanie - czy jak to się tam zwie, zmiana częstotliwości odświeżania) i nic. Odinstalowywałem kartę graficzną kilkukrotnie, instalowałem na nowo i nic.
    Jeszcze tydzień temu chodziło ładnie, a teraz kicha...
    Na urządzeniach zewnętrznych brak sygnału.

Pomożecie ?

PS. Sam nie wiem, czy winien hardware, czy software, ale umieszczam tu.
    1010011010
    Level 32  
    A czy gdy wyłączysz laptopa i podepniesz monitor zewnętrzny to coś się na nim wyświetla przy starcie?
    Leesior
    Level 10  
    Monitor podpięty pod wyłączony notebook zachowuje się normalnie, to znaczy tak jakby był wpięty do wyłączonego komputera. Po włączeniu notebooka nic się nie zmienia. Nic się na monitorze nie wyświetla.

Dodam, że całkowite wypięcie monitora z portu (obojętnie czy notebooka, czy komputera stacjonarnego) powoduje wyświetlenie komunikatu "brak sygnału".