Na jakiej zasadzie działa hamulec ręczny w sienie?Bo hamulec nożny to rozumiem,że tłoczki rozpychają szczęki które są dociskane do bębna i hamuje, a ręczny?Blacha do której przymocowana jest linka trzyma się na sworzniu do szczęki w momencie zaciągania ręcznego jest ściągana ku przodowi samochodu co nie może spowodować hamowania.W instrukcji naprawy nie ma nic na ten temat. Czy możliwe,że jak wymieniałem szczęki to rozpieracz jest za bardzo skręcony?Czy samoregulator sam dopasuje w takim przypadku długość rozpieraka (bo niby w trakcie zużywania okładzin tak się dzieje z zasady samoregulatora. Samoregulatorem manipulowałem tak aby po założeniu bębnów i przy kręceniu kołem nie następowało obcieranie. Oczywiście regulacja w kabinie pod drążkiem nie daje oczekiwanego efektu hamowania ręcznym Znalazłem w sieci poglądowy rys. obrazujący tylnie hamulce.Co prawda troszkę u mnie się różnią szczęki ale poglądowo widać o co chodzi.Tzn to co zaznaczyłem na czarno to się porusza do przodu jak zaciągam ręczny.