Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows XP, Avast - brak połączenia z internetem

marcinek377 07 Oct 2012 10:40 6234 11
  • #1
    marcinek377
    Level 9  
    Mam Asusa eee z Windowsem XP. Zainstalowałem najnowszego Avasta i mam problem z połączeniem internetowym, które niby jest, ale nie działa żadna strona.
    Dopiero gdy wyłączam osłony w Avaście, mogę przeglądać witryny www - ale to w kolei jest bardzo niebezpieczne...

    Co robić? zaznaczam, że korzystam z Avasta już 7 lat i nigdy nie miałem żadnych problemów, żadne wirusy nie atakowały mojego komputera, a pewnie ten problem wynika ze złych ustawień, ale których?

    Proszę nie polecać mi innych antywirusów.
  • #2
    kiko80
    Level 27  
    Firewall blokuje ustaw by uszył się co puszczać a co nie interaktywny moduł ochrony czy jak on tam się nazywa
  • #3
    marcinek377
    Level 9  
    a gdzie tego szukać? jestem a Avaście w liście osłon i nie wiem, gdzie tego szukać
  • #4
    RADU23
    Moderator of Computers service
    kiko80 wrote:
    Firewall blokuje ustaw by uszył się co puszczać a co nie interaktywny moduł ochrony czy jak on tam się nazywa

    Avast Free nie posiada Firewall-a wbudowanego. Chyba że mowa o zaporach sieciowych wbudowanych w os.
  • #5
    Zygik
    Level 21  
    Witam!Odinstaluj Avasta z kompa , od nowa ściągnij z netu i ponownie zainstaluj.Powinno pomóc.Pozdrawiam.
  • #6
    marcinek377
    Level 9  
    odinstalowałem, zresetowałem komputer, zainstalowałem Avasta na nowo i nadal nie działa internet - dopiero jak wyłączę osłonę www, ale to przecież jest niebezpieczne, a po drugie jest tu wiele innych osłon, które pewnie będą mnie blokowały w innych kwestiach, np. gg
  • #7
    Zygik
    Level 21  
    Witam!Napisałem Ci wyrażnie żeby całkowicie usunąć Avasta z kompa i od nowa ściągnać z netu.Może ma jakieś błędy w plikach.Póżniej nowo ściągniety Avast z netu najlepiej wcześniejszą wersję zainstaluj.Ja mam wersję pliku 7.0.1466.549
    i wszystko działa bez problemów.Pozdrawiam.
  • #8
    marcinek377
    Level 9  
    tak zrobiłem, na nowo pobrałem avasta i na nowo go zainstalowałem (wcześniej całkowicie odinstalowałem avasta) - i nic to nie dało
  • #9
    Zygik
    Level 21  
    Witam!W zaporze Windows w wyjątkach dodaj program Avast.Powinno pomóc.
  • #10
    marcinek377
    Level 9  
    zapore mam wyłączoną
  • Helpful post
    #11
    Zygik
    Level 21  
    Witam!Zapora nie powinna być wyłączona.
  • #12
    marcinek377
    Level 9  
    czyli mam ją uruchomić i dodać do wyjątku avasta i poinformować Was, co dalej?

    Dodano po 11 [minuty]:

    działa, dziękuję!