Po paru miesiącach planów, w końcu zabrałem się za regenerację swoich kolumn Space 94. Czekam właśnie aż mi przyjdą membrany z cewkami, ale zastanawiam się jeszcze czy po tylu latach (w sumie nie wiem ile one mają, ale pewnie już trochę będzie) kondensatory w zwrotnicach dalej trzymają swoje parametry. Nie wiem czy warto je wymienić, czy nie ma sensu zawracać sobie nimi głowy. Może to tylko moje dziwne wrażenie, ale wydaje mi się, że brakuje trochę pasma pomiędzy tonami średnimi a niskim basem i gwizdki za bardzo syczą. No chyba, że te głośniki tak już mają. Niestety nie mam z czym porównać. Wzmacniacz to ONKYO A8430 Integra.
I jeszcze jedna sprawa: membrana głośnika basowego powinna być wyrzucana na zewnątrz czy wciągana podczas pracy? Mam dylemat, bo zauważyłem, że jeden głośnik wciągał, a drugi odwrotnie. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi podrzucić jakiś schemat połączeń, bo chyba poprzedni właściciel coś tam w nich majsterkował
I jeszcze jedna sprawa: membrana głośnika basowego powinna być wyrzucana na zewnątrz czy wciągana podczas pracy? Mam dylemat, bo zauważyłem, że jeden głośnik wciągał, a drugi odwrotnie. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi podrzucić jakiś schemat połączeń, bo chyba poprzedni właściciel coś tam w nich majsterkował