Witam
Prosze o rozpiske zasileń sterownika silnika do Toyoty Yaris 1.0 VVT-i z roku 2006.Niema wogóle komunikacji ze sterownikiem silnika,brak pracy pompy paliwa i brak iskry.Prosze o pomoc,z góry dzięki
Witam
Po sprawdzeniu zasileń okazuje się że zasilanie jest tylko na pinie 9 czyli to stałe zasilanie,natomiast na innych pinach niema wogóle nawet po przekręceniu stacyjki.Bezpieczniki wszystkie ok.Ze stacyjki prąd wychodzi,natomiast niema wogóle kontrolki silnika po przekręceniu zapłonu czyli brak zasilania sterownika.Ze schematu pokazuje na któryś przekaznik,tylko który?Proszę o podpowiedz
Na pin D9 jest po kluczyku /15/ , a na D3 bezpośrednio z akumulatora /30/ poprzez bezpiecznik nr.6 , żaden przekaźnik na TYM schemacie nie pośredniczy w zasilaniu ECU. Może masz inny schemat!!!?
Coś nie moge sie dokładnie połapać.Numer sterownika to 0 261 208 036,ma 5 wtyków ale 2 puste.1 wtyk ma 9 pinów,2 wtyk pusty,3 wtyk 52,4 wtyk pusty i 5 wtyk ma 9 pinów.U mnie stałe napięcie 12V jest na pinie 9 i napięcie ok 5V na pinie 3.Na których pinach danego wtyku mają znajdować sie poszczególne napięcia?
Gniazd na ECU jest 5 /pięć / i im podporządkowane ; A,B ,C,D i E . Tak samo na schemacie masz piny oznaczone LITERA i numerem np. D9.
5V to żadne zasilanie ECU lecz wyście napięcia stabilizowanego z ECU na jakiś czujnik!
Wtyk D w którym ma być zasilanie jest pusty.Numer sterownika to 0 261 208 036,ma 5 wtyków ale 2 puste.1 wtyk ma 9 pinów,2 wtyk pusty,3 wtyk 52,4 wtyk pusty i 5 wtyk ma 9 pinów.Czyli na którym wtyku i pinach ma być to zasilanie?Coś sie nie zgadza
Masz racje ,że ten schemat wyżej jest nie z Twojej jednostki napędowej , Ty masz 3 garnki tu jest na cztery.
Szukałeś schematów w linkach podanych przez Zeimpa?
Witam
Auto to jest przywiezione.Ale coś chyba jest nie tak bo kod na silniku 2S-P52L co wskazuje na silnik 1.3VV-Ti a sterownik w nim jest o numerach 0 261 208 036,89661-0D211 czy to możliwe?
Wg Toyoty katalogu, to mi wychodzi, że ten sterownik powinien siedzieć w 1.0 cztery cyl. (kod siln.: 1SZ-FE i schemat z mojego 1-go postu). Podrzuć mi jeszcze VIN (na PW), to spróbuję coś więcej sprawdzić, bo to odczytujesz z tych części, to nie powinno razem współpracować (silnik nie powinien się odezwać). Może coś w pracy jeszcze mi się uda wyszperać ...