Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaką wkrętarkę wybrać bosch czy gaphite

norbi2566 10 Oct 2012 19:07 5427 16
    norbi2566
    Level 11  
    Witam którą wkrętarkę wybrać bosch GSR 12-2 12v z jednym akumulatorem za 248 zł czy Graphite 58G116 14v z 2 akumulatorami za 189 zł
    BILGO
    Level 38  
    Polecam Bosch`a . Używam tą wkrętarkę od chyba 4lat i jeszcze żadnych problemów nie miałem...
    norbi2566
    Level 11  
    Dziękuje za odpowiedz ale chyba zdecyduję się na graphita za względu na 2 baterie, jeszcze przemyślę sprawe i jestem ciekaw jak ten graphit się sprwuję w pracy
    BILGO
    Level 38  
    graphit to mi zalatuje tandetą...
    norbi2566
    Level 11  
    graphite to lepszy topex - podobno , mam młoto-wiertarkę tej firmy i sprawuje się dobrze . A znalazłem na allegro boscha 12 v i nie wiem czy da rade sobie w wierceniu w metalu
    krakarak
    Level 41  
    norbi2566 wrote:
    ... mam młoto-wiertarkę tej firmy i sprawuje się dobrze . A znalazłem na allegro boscha 12 v i nie wiem czy da rade sobie w wierceniu w metalu

Doprawdy nie rozumiem w jakim celu założyłeś temat skoro już wybrałeś Graphite i jeszcze go zachwalasz jako niezawodny sprzęt. Reklamę robisz czy zwracasz uwagę na promocję ?
    Zapewniam ciebie, że wkrętarka Bosch nie jest przeznaczona do wiercenia dziurek w serze i równie dobrze poradzi sobie z wierceniem w metalu.
    Nie zastanawia ciebie niska cena kompletu z 2 akumulatorami ?
    Jak myślisz, z czego to wynika ? Weź do ręki jedną i drugą to już po samym wykonaniu poznasz.
    Druga rzecz - jak często będziesz używał wkrętarkę i jak intensywnie. Jeśli masz kilka dziurek do wywiercenia od święta to weź Graphite. Bosch nie zdąży się zamortyzować, bo w jednym i drugim po latach padną akumulatory.
    Ja natomiast kupiłem Bosch i tobie polecam.
    Sedac
    Level 16  
    Jeżeli porównujesz wkrętarkę renomowanej firmy Bosch z wkrętarką chińskiej produkcji to albo nie wiesz o czym piszesz albo jaja sobie robisz. Graphite to nazwa elektronarzędzi hurtowni Topex. W Bosch-u akumulatory długie lata posłużą.
    krakarak
    Level 41  
    A czego ci w niej brakuje mówiąc mało ?
    Sedac
    Level 16  
    Według mnie brakuje mu Voltów bo różnica w mocy miedzy 12v a 14,4v nie jest wielka. Mam Makitę 12v i daje radę. Cały czas mam na myśli akumulatory NiCd.
    Anonymous
    Level 1  
    norbi2566
    Level 11  
    wkrętarka posiada 2 akumulatory NiCd 12V typu O-PACK o pojemności 1,5Ah i 60 minutową ładowarkę cyfrową. Wkrętarka pracowała kolejne dni i daje rade sobie ze wszystkim jestem naprawdę z niej zadowolony
    Sedac
    Level 16  
    Ponieważ moja Makita nie posiadała hamulca wrzeciona kupiłem Bosch-a 14,4v. Akumulatory litowo-jonowe nie mają efektu pamięci i szybko się nie rozładowują, gdy leżą. Zakup myślę, że będzie na lata.
    Anonymous
    Level 1  
    krakarak
    Level 41  
    norbi2566 wrote:
    ok będę to kątrolował ... o czym to świadczy ?

"Kontrolował" pochodzi od słowa "kontrola" a nie od "kąt". I o czymś to jednak świadczy.
    Anonymous
    Level 1