witam mam kawalerke w kamienicy na parterze o pow 28 m kw i h=3,0m (moge obnizyc) ogrzewam ja elektrycznie poprzez konwektor 2000w chcac zmniejszyc troche ilosc zuzywanych kilowatów chciałbym zainstalowac 2 kaloryfery połączyc je w zamkniety obieg rurkami miedzianymi czy innymi o łącznej dlugosci max 6 m napełnic woda lub glikolem i do rurek przyczepic kabel grzejny np. hot protector 65 który( znalazłem taki na stronie www.luxbud.com.pl) utrzymuje stałą temperature wody np. 65st/c poprzez zastosowanie regulatora temperatury i teraz nasuwa sie pytanie czy cos takiego spełni swoja funkcje (centralne ogrzewanie) czy niezbedna bedzie pompka cyrkulacyjna i czy dodatkowo zainstalowac grzałke na któryms z kaloryferów zeby wspomoc ten kabel. bardzo prosze o pomoc.
Proszę poprawić błędy pisowni
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
mod - mirrzo
Proszę poprawić błędy pisowni
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
mod - mirrzo