Od pewnego czasu irytuje mnie pewien problem. Mianowicie coraz częściej zdarza mi się naprawiać laptopy z zepsutymi zawiasami, które to wymieniam na nowe lub przywracam do życia smarując je olejem wazelinowym lub WD 40. O ile to nie stanowi problemu to schody się zaczynają jak muszę to wszystko zamontować w starej, połamanej obudowie. Do tej pory radziłem sobie jakoś za pomocą kropelki i poxipola, ale nie jestem zadowolony z wyników pracy. Chciałbym robić to trochę bardziej profejsonalnie i moje pytania są następujące:
1. Czy warto zainwestować w spawarke do plastiku i w ten sposób naprawiać pęknięcia, czy może lepiej jakiś dobry klej?
2. Jak wzmacniać elementy przy zawiasach? Jak wiadomo działa na nie ogromna siła i samo klejenie nie wiele daje.
3. Czy spawanie pęknięcia przy zawiasie zastąpi w/w elementy wzmacniające?
4. Wiadomo nie wszystko trzeba spawać więc pytanie jaki klej do obudowy jest najlepszy?
5. Jeżeli warto zakupić taką spawarkę to jaki konkretnie model? Może są jakieś specjalne precyzyjne urządzenia których ja nie znalazlem?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
1. Czy warto zainwestować w spawarke do plastiku i w ten sposób naprawiać pęknięcia, czy może lepiej jakiś dobry klej?
2. Jak wzmacniać elementy przy zawiasach? Jak wiadomo działa na nie ogromna siła i samo klejenie nie wiele daje.
3. Czy spawanie pęknięcia przy zawiasie zastąpi w/w elementy wzmacniające?
4. Wiadomo nie wszystko trzeba spawać więc pytanie jaki klej do obudowy jest najlepszy?
5. Jeżeli warto zakupić taką spawarkę to jaki konkretnie model? Może są jakieś specjalne precyzyjne urządzenia których ja nie znalazlem?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.