Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Bosch SGS44E - Pompa myjąca wyłącza się po 10s

10 Paź 2012 22:09 3078 4
  • Poziom 19  
    Witam. Trafiłem taką sztukę. W obecnej chwili pobiera wodę zaczyna myć i pompa myjąca pracuje ze stoperem w ręku 10s ,słychać kliknięcie na module i stop, i słychać tylko buczenie ,jakby się ją zblokowało mechanicznie. Ponownie wciskam START i od razu rusza ,10s i znowu moduł odcina i buczenie. Teraz najciekawsze. Miał ją gość na warsztacie gość ,który zajmuje się przezwajaniem silników. Z tego ,co mówi klientka przezwajał silnik tej pompy, ale podobno nawinął inną średnicą drutu, bo takiego samego nie miał. No i wyszło ,to co wyszło. Teraz pytanie ,czy jest możliwość że sterownik widząc inną rezystancję uzwojeń wyłącza pompę po tych 10s?
    Pomierzyłem opory ,to może ktoś porówna z oryginałem.
    1-2 -> 60 ohm
    1-3 -> 60 ohm
    2 i 3 -razem
    Jeszcze podłączenie zasilania ?

    1-biały podwójny
    4-różowy
    2-fiolet
    czerwony -kondensator

    Bosch SGS44E - Pompa myjąca wyłącza się po 10s
  • Poziom 20  
    jak buczy to pewnie uzwojenie dostało to pompa od silence ma odczep uzwojenia ,szybkie wolne obroty ;) zamień kabel i daj na tą pierwszą to będzie głośniej al będzie działać
  • Poziom 19  
    A mógłbyś dokładnie podrzucić które kable mam zamienić .
  • Poziom 20  
    daj zdjęcie z kablami podłączonymi do pompy
  • Poziom 19  
    Mam teraz wyjęte wszystko i poodłaczane ,ale kable podpięte były tak ,jak opis wyżej.
    1-biały podwójny
    4,-różowy
    2,3-fiolet (2 i 3 są razem-mostek)
    czerwony -kondensator