Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ekspres ciśnieniowy DeLonghi 3200 zaparzacz stoi

Harley883 13 Oct 2012 09:34 3420 2
    Harley883
    Level 14  
    Proszę o pomoc , esam3200 po włączeniu swiecą sie lampki filiżanek i lampka alarmu.
    Zaparzacz jest na samym dole z otwartym zgarniaczem kawy.nie wraca w pozycje wyżej.
    Reset nic nie dał, test : pompa wody pompowała , młynek mielił, regulatory mocy kawy
    działają ,zaparzacza w teście nie dało się obudzić w górę .Jak ręcznie podkreciłem go do pozycji neutralnej to po przejściu w test paliła sie tylko kontrolka 1 filiżanki ,po dotykaniu
    włącznika 2 Fil. cykał jakiś stycznik ,po przyczymaniu przyciska 2F zaparzacz zszedł
    na sam dół i zaświeciła sie kontrolka 2F tzn. świeci się wtedy 1 i 2 +alarm.
    " 1F,2F -diody filiżanek
    Harley883
    Level 14  
    Po wczorajszych testach i resecie dzisiaj sprawdziłem wyłączniki termiczne,przejścia miały wiec są dobre,grzałka dobra . Podłączyłem go z ciekawości ,i zastartował normalnie
    lampki filiżanek mrugały wiec grzeje wodę dotykam bloku robi się gorący ,zagrzał wodę
    puścił gorącą wodę jakby płukanie było ale to nie było chwile tylko nalał może szklankę
    przerwał i zaświeciły się kontrolki filizanek i alarmu ciągłe świecenie a zaparzacz został
    tym razem u góry .
    Misiek85
    Level 23  
    Wymień mikro wyłączniki górny i dolny od napędu windy zaparzacza.