[quote="ruido"]
Za blachą warto pochodzić po firmach zajmujących się usługami ślusarskimi bądź wykonującymi konstrukcje metalowe. Długo chodziłem po złomowcach za większym kawałkiem blachy Al 6mm na front do wzmacniacza a ostatecznie kupiłem ją w Gdyni w pewnej firmie wykonującej m.in. zbiorniki. Bez problemu docięli mi kawałek pod wymiar na prasie, aczkolwiek jej operator się śmiał, że takie kawałki to oni na złom oddają
Jak się okazało, nie byłem też pierwszą osobą, która u nich nabyła blachę pod jakieś urządzenie własnej konstrukcji.
ziguś wrote:Tak myślałem, ale było warto się przyłożyć. Czy blachę gdzieś kupowałeś (gdzie ?), czy też pochodziła ona za jakiegoś niepotrzebnego sprzętu. W jaki sposób robiłeś obrabiałeś blachę (i jakich narzędzi użyłeś) ? Pytam, bo "zgłębiam" elektronikę (i nie tylko) i pojawiła się kwestia konstrukcji jakichś dobrze wyglądających obudów.
Za blachą warto pochodzić po firmach zajmujących się usługami ślusarskimi bądź wykonującymi konstrukcje metalowe. Długo chodziłem po złomowcach za większym kawałkiem blachy Al 6mm na front do wzmacniacza a ostatecznie kupiłem ją w Gdyni w pewnej firmie wykonującej m.in. zbiorniki. Bez problemu docięli mi kawałek pod wymiar na prasie, aczkolwiek jej operator się śmiał, że takie kawałki to oni na złom oddają