logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 8l - jakie głośniki bez wzmacniacza na przód i tył

vip1993 14 Paź 2012 14:24 2043 1
REKLAMA
  • #1 11410289
    vip1993
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam bardzo serdecznie.
    Kuzyn poprosił mnie o pomoc w dobraniu w miarę dobrych głośników do jego samochodu, którym jest Audi A3 8l wersja 3 drzwiowa. Szukałem już na wielu forach, lecz nie znalazłem żadnych konkretów, dlatego postanowiłem poradzić się w tej kwestii tutaj.
    Mają być wymienione wszystkie głośniki oprócz subwoofera i tych wysokotonowych w klamkach, jednak kuzyn nie chce montować wzmacniacza.
    Co polecacie na tył w rozsądnej cenie? Oryginalne głośniki mają średnicę 165mm, myślałem nad phonocar protech 165mm jednak mają słabe pasmo przenoszenia bo od 70-6500 HZ. Budżet na tył to około 200zł.
    Z przodu sprawa ma się podobnie, tylko, że zastanawiam się czy dać głośniki 130mm (takie jak oryginalne), czy przerabiać na 165mm, bo podobno warto, tylko nie wiem jakie dystanse byłyby do tego potrzebne i co konkretnie należałoby zrobić. Cena na przód to też ok. 200zł tylko, że lepiej jakby kosztowało to mniej.

Wszystko będzie grało pod fabrycznym radiem Audi Concert II.

Proszę o jakieś porady co wybrać w tym segmencie cenowym i jakie dystanse do głośników trzeba by zakupić.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 11411078
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 737
    3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
REKLAMA