1. czy urzadzenie laczy sie z komputerem via USB?
- - jesli tak, zglasza sie pamiec Flash? pod jaka nazwa?
2. czy na urzadzeniu da sie ustawic sciezke do uruchamianej aplikacji? (ikona NAWIGACJA)
3. pozniej zapytam o typowe aplikacje autostartujace z SD
Urządzenie po podłączeniu przez USB jest wykrywane jako "Dysk Wymienny" i jest dostęp do danych, jeśli przy użyciu "Active Sync" dostępu do danych nie ma (nie są widoczne żadne pliki ani foldery).
Po uruchomieniu urządzenia pokazuje się firmowe menu i jest tam dostępna ikona "Nawigacja"
Mozna wybrać ścieżkę do uruchamianej aplikacji... jednak urządzenie nie odnajduje karty pamięci - gdy jest podłączone do komputera mam dostęp do wszelkich danych na karcie. Oprogramowanie zastępcze (Auto Mapa) zostało zainstalowane na karcie zewnętrznej poprzez nawigacje
Dodano po 3 [minuty]:
Aha, zapomniałem dodać, ze wybór ścieżki dostępu do aplikacji możliwy jest dopiero gdy urządzenie jest podłączone do komputera. Jeśli nie jest podłączone to automatycznie uruchamia soft zainstalowany w pamięci urządzenia
1. najprostsza - ustawienie sciezki do aplikacji ktora chcesz uruchomic zamiast mapy oryginalnej - np. do iGO, AutoMapy lub wygodnego Panelu.
2. sprawdzic, czy z karty SD (max 2GB) rusza CECMD zrenamowany na np. Autorun, Autorunce (to najczestsze nazwy - pozniej moznaszukac innych, takze w Rejestrze - to metoda najbezpieczniejsza!
3. Znalezc na Flashu plik *.EXE aplikacji nawigacyjnej i podmienic na inny (o tej samej nazwie) - metoda srednio bezpieczna, z mio serii moov robi "brick" ;/
4. CeRegeditem lub CeRemotem otworzyc Rejestr urzadzenia, znalesc klucz "Launch50" i zmienic jego wartosc na "explorer.exe" - metoda trudna i bardzo niebezpieczna. Malo wydajna.
Opcja zaawansowana, to po zastosowaniu jednej z powyzszych metod, uruchomienie skryptu Mortscripta, ktory killuje wszelkie zbedne procesy pracujace w tle - zwalnia to max pamieci i mocy procesora.
Praktycznie tylko uzycie dodatkowo opcji zaawansowanej powoduje prawidlowe i calkowite odblokowanie urzadzenia z Windows CE.
Problemem okazał się być system plików na karcie pamięci... Zmieniłem na FAT 32, w każdym bądź razie wielkie dzięki za podpowiedzi na pewno przydadzą się na przyszłość...