Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wtyczka antenowa - Brak połączenia

frankez 18 Paź 2012 17:23 1521 6
  • #1 18 Paź 2012 17:23
    frankez
    Poziom 6  

    WITAM
    Problem mój polega na tym, że po podłączeniu wtyczki antenowej nadal mam brak sygnału , wtyczka jest w 100% sprawna (sprawdzałem na innym telewizorze ), antena tak samo działa w 100% poprawnie (sprawdzałem na innym telewizorze).
    Moje podejrzenie jest takie że albo wtyczka nie dochodzi do końca wejście w telewizorze bądź jest zbyt cienka wtyczka (obwód wtyczki) do tego modelu telewizora . Telewizor to Philips 32PFL40007H/12 (prosty w obsłudze telewizor philips LED)
    załączam także zdjęcie jak to wygląda po podłączeniu i przed,
    P.S Wtyczka wygląda mało estetycznie ponieważ wejście w telewizorze jest przy samej obudowie i się nie mieściła dlatego też wchodzi lekko pod kątem może to jest przyczyna ?
    Użyłem także przedłużki takiej jak na zdjęciu która także nie zdała egzaminu (na innym telewiorze działała)

    Więc proszę o Pomoc , dzięki z góry za różne sugestie
    Wtyczka antenowa - Brak połączenia]wtyczka
    Wtyczka antenowa - Brak połączenia podłączenie
    Wtyczka antenowa - Brak połączenia
    Wtyczka antenowa - Brak połączenia

    Przedłużka

    Wtyczka antenowa - Brak połączenia

    0 6
  • #2 18 Paź 2012 17:31
    630176
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 18 Paź 2012 17:36
    WP_elewator
    Poziom 25  

    Witam,
    Przepraszam że zapytam :|
    A masz zaprogramowany ten telewizor ?

    0
  • #4 18 Paź 2012 17:51
    frankez
    Poziom 6  

    Telewizor zaprogramowany i parę dni działał na tej wtyczce , myślałem że to wtyczka, ale wtyczka sprawna, mówiąc nie mam innej anteny w tym momencie by sprawdzić czy to wejście czasem nie walnięte, jak coś dam znać ale telewizor nowy to teoretycznie powinno wszystko grać

    0
  • #5 18 Paź 2012 21:51
    _cheetah_
    Poziom 37  

     
    Ze zdjęć wygląda, że chyba wtyczka antenowa zasilacza antenowego nie wchodzi prawidłowo do gniazda antenowego w TV.

    Musiałbyś skombinować przewód połączeniowy z gniazdami TV, taki, jaki stosuje się do podłączania TV do gniazda RTV, i przez niego podłączyć wtyczkę antenową zasilacza antenowego do TV.

    Taki kabelek można zrobić i samemu - trochę antenowego kabla koncentrycznego plus wtyk i gniazdo TV (IEC).

    0
  • #7 19 Paź 2012 11:56
    frankez
    Poziom 6  

    Rozwiązaniem problemu jest kupienie bądź nabycie nowej wtyczki z lekko większym obwodem wtyczki ( żeby wchodziła ciężej) wtedy działa , Pozdrawiam

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo