Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

laptop - Zaszumione audio

przemotco 18 Oct 2012 18:11 678 2
    przemotco
    Level 10  
    Witam

Nie wiedziałem gdzie dokładnie umiescić ten temat, jeżeli źle proszę o przeniesienie.

Mam problem natury audio, zgrywałem przez kartę wideo ślub sąsiadów na kasecie VCR z 2000 r. tylko że jest taki problem że dzwięk jest mocno "zaszumiony", Czy jest sposob na usuniecie/wyciszenie fragmentów gdzie są te szumy ?, próbowałem programem audacity przez filtr odszumianie ale za wiele to nie dało, wiem że mozna to zrobić ręcznie po prostu zaznaczając fragmenty gdzie są te "szumy", i ustawić tam ciszę ale jest to żmudna robota ponieważ film trwa 4 godz. i praktycznie na pierwszej 1.5 godz. filmu są zakłócenia 3-5 sekundowe praktycznie co 10-20 sekund, później pojawiają się rzadziej. Nie jest to wina sprzętu i kabli ponieważ inna kaseta działa bez problemu.

Co mogę zrobić w tej sytuacji ?, w załączniku dodaje fragment nagrania w mp3, który dokładnie zobrazuje co dzieje się dźwiekiem, czyli te "szumy".

Pozdrawiam i proszę o pomoc.
    arek431
    Level 18  
    przemotco wrote:
    Nie jest to wina sprzętu i kabli ponieważ inna kaseta działa bez problemu

To musi być wina kasety o_o
    Jeśli tak to nic z tym nie zrobisz, bo nawet przegranie kasety (domyślam sie vhs) nic nie da.
    przemotco
    Level 10  
    Ja wiem że jest to wina, kasety o sprzęt chodziło mi o wideo i kartę do zgrywania.
    Napewno nie da się nic z tym zrobić ?,

Na razie jedynym sposobem jest ręcznie ustawienie ciszy we fragmentach gdzie są te szumy, ale to jest żmudna praca, nie dało by się jej jakoś przyspieszyć ?.

Pozdrawiam