Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Konica Minolta 4690mf - Wieczny chip/jaki toner - prośba o informacje

bmserwis 18 Oct 2012 19:59 2829 5
    bmserwis
    Level 36  
    Witam czy ktoś zna dostawcę wiecznych chipów do tego modelu, ewentualnie posiada zdjęcie poglądowe/wsad do układu scalonego/schemat takiego chipa?
    Drugie pytanie jaki toner - dosypkę, stosować do tego modelu?
    dr_dave
    Level 14  
    Ja kupuje u takiego goscia z Kielc na llegro kurpp
    Bałem sie tego tonera, ale mam kolory i czarny od niego i działa ładnie. Co prawda prawie nie drukuje kolorowych obrazków. Wydaje mi sie, że nie ma specjalnej róznicy w jakości wydruków. Druknołem juz 5k kopii na sypanych proszkach i 0 problemów.
    bmserwis
    Level 36  
    W toner już dawno zaopatrzyłem się, wiecznego chipa, jednakże do dzisiaj nie kupiłem.
    dr_dave
    Level 14  
    Ja nie zinwestowałem w wiecznego bo on resetuje się za każdym włączeniem drukarki i nigdy nie wiesz kiedy braknie tonera. Pojedyńcze chipy sa już po 12zł to nie wiadomo czy ten wieczny się zwróci czy nie.

PS. ile robisz czarnych stron na jednym kardridzu?
    bmserwis
    Level 36  
    Nie mam pojęcia na chwilę obecną od zasypania wydrukowane 4700 stron czb, 650 stron w kolorze.

Dodano po 49 [sekundy]:

dr_dave wrote:
    Ja nie zinwestowałem w wiecznego bo on resetuje się za każdym włączeniem drukarki i nigdy nie wiesz kiedy braknie tonera

To akurat żaden problem, zasypka stoi w szafce pod drukarką, wsypana do pojemnika, wymiana to 10 sekund.
    świnsky
    Level 14  
    dr_dave wrote:
    Ja nie zinwestowałem w wiecznego bo on resetuje się za każdym włączeniem drukarki i nigdy nie wiesz kiedy braknie tonera. Pojedyńcze chipy sa już po 12zł to nie wiadomo czy ten wieczny się zwróci czy nie.

Kolega ma rację, brak konkretnego tonera przy zastosowaniu wiecznego chipa widać dopiero na wydrukach, ale...zdarzają się takie sytuacje, że zwiesi się nam czujnik poziomu tonera w bębnie i maszyna zeruje chip tonera ( i do zsypu z nim ).