Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zalman ZM-MFC2 - Nie widzi wentyltorów

20 Paź 2012 00:51 921 8
  • Poziom 13  
    Kupiłem na allegro używany panel Zalman mfc2 i mam z nim problem taki że nie widzi on 1-3-4 kanału nie mogę przez to sterować wentylatorami.Kręcą sie jak chcą jeden raz zwalnia do zera raz przyspiesza i tak w kółko.Czerwona dioda w środku miga cały czas.Czy jest do wyrzucenia?
  • Admin grupy komputery
    Może uszkodzone czujniki temperatur - sprawdzałeś? Zamieniałeś?
  • Poziom 13  
    faktycznie jeden z nich wskazuje -6*C ale bez czujników nie będzie działał prawidłowo?
  • Admin grupy komputery
    Nie wiem jakie ma możliwości. Jeśli jest możliwość/funkcja regulacji z pominięciem temperatur, to ją włącz i sprawdź.
  • Poziom 13  
    To tak teraz mam odpięte czujniki i dalej to samo, jeden wentylator widzi i mogę nim zarządzać reszta kreci się jak chce, a panel pokazuje 0 obrotów.
  • Admin grupy komputery
    Sprawdź z innymi wentylatorami.
    Sterownik/regulator kupiłeś nowy, czy?
  • Poziom 13  
    Gdy pod podpinam pod 2 złącze każdy z wentylatorów działa poprawnie.Kupiłem używany z allegro.
  • Poziom 32  
    Zresetuj ustawienia panela poprzez wciśnięcie na 3 sekundy przycisku MODE. Wentylatory powinny zostać ustawione na 1500 obrotów.

    Upewnij się, że wentylatory są sprawne i poprawnie pokazują prędkość obrotową najlepiej podłączając je po kolei do złącza na płycie głównej. Jeżeli są to wentylatory bez odczytu prędkości obrotowej to nie będziesz miał możliwości regulacji.

    Od aukcji minęło 8 dni a na zwrot towaru masz 10 dni od dnia odebrania paczki, tak więc proponuję Ci skontaktować się ze sprzedawcą.
  • Poziom 13  
    Wentylatory są sprawne(podłączyłem każdy po działający kanał nr2 i wszystko gra) mogę zarządzać nimi panelem Cooldrive 4,jednakże on nie ma zapisywania ostawień.Wciśnięcie przycisku nic nie dało. Znajomy serwisant podpowiedział że mogą być popalone obwody SH+ czy jakoś tak.Wskazuje na to migająca lampka oznaczająca problem z komunikacją.
    Panel odesłałem dziś. Temat do zamknięcia.