logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować partycję chronioną przed zapisem na nowym dysku w Windows XP?

4lyn 21 Paź 2012 12:56 7134 2
REKLAMA
  • #1 11434125
    4lyn
    Poziom 9  
    Ocena: 2

Dodam tylko że dysk jest w miare nowy... System to Windows XP
    Partycja C: działa jak należy jednak na drugiej partycji nie moge nic zapisać ani usunąć moge tylko czytać...

Czy da sie to jakoś naprawić aby sie ona wreszcie odblokowała, czy poprostu musze ją całą sformatować i utracić wszystkie dane ?
  • REKLAMA
  • #3 11434378
    4lyn
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Niestety nadal to samo... ta partycja działała poprawie do pewnego momentu... z tego co pamietam komputer mi sie wtedy zawiesił wyskoczył bluescrren cos o pliku dvcpl.dll bodajże... na googlach znalazłem ze tamten plik miał coś związanego ze sterownikami graficznymi... a że miałem wtedy otwartych duzo graficznych aplikacji to było to całkiem możliwe... po tym bluescreenie zablokowała sie ta partycja i tak jest do dziś... jakieś inne pomysły ?

Dodano po 19 [minuty]:

Naprawiłem problem dzięki temu filmikowi...
    http://www.youtube.com/watch?v=4HRJf4YcjJg

Zdażyła mi sie dokładnie taka sama sytuacja jak opisana w tym filmie...
    pomogła komenda chkdsk /f H: gdzie H to litera partycji
REKLAMA