Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Megane Scenic 1.6 K4M - prędkościomierz nie wskazuje po nagrzaniu

janeczek123456 22 Paź 2012 20:41 2877 4
  • #1 22 Paź 2012 20:41
    janeczek123456
    Poziom 9  

    Renault Megane Scenic Hybryda 1,6 16v silnik K4M
    Mam problem z prędkościomierzem, a mianowicie jak silnik jest zimny to działa bez zarzutu ale jak się nagrzeje to zdycha. sprawdziłem kostkę przy czujniku i napięcie jest, a na sygnałowym są impulsy, nie jestem w stanie zlokalizować gdzie przy zegarach jest podany sygnał z czujnika prędkości i zasilanie. Mam takie zegary


    Renault Megane Scenic 1.6 K4M - prędkościomierz nie wskazuje po nagrzaniu

    0 4
  • #2 23 Paź 2012 21:57
    genek1000
    Poziom 29  

    Jak wiesz który jest sygnałowy przy czujniku, to czemu nie wiesz który to przy zegarach ? Nie masz miernika ? Zasilania na liczniku też nie możesz sprawdzić ?

    1
  • #3 23 Paź 2012 23:45
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 24 Paź 2012 07:13
    janeczek123456
    Poziom 9  

    genek1000 napisał:
    Jak wiesz który jest sygnałowy przy czujniku, to czemu nie wiesz który to przy zegarach ? Nie masz miernika ? Zasilania na liczniku też nie możesz sprawdzić ?




    Wchodzą cztery kostki, na każdej jest zasilanie i nie jestem w wstanie sprawdzić który to sygnał, jak bym wiedział który, to bym pewnie sprawdził

    0
  • #5 24 Paź 2012 07:56
    1078231
    Użytkownik usunął konto