Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Stilo 1,9 JTD 115km - Wymiana akumulatora - alarm i błędy

alicjaa2106 22 Paź 2012 21:36 3072 5
  • #1 22 Paź 2012 21:36
    alicjaa2106
    Poziom 2  

    Witam,

    od paru dni miałem problemy z akumulatorem (wyskakiwały błędy, przy odpalaniu świeciła się chwilę kontrolka akumulatora itp.) Akumulator był stary 78ah, kupiłem nowy 64ah (w książce zalecany do Stilo to 60ah). Zabrałem się za wymienianie i przy włożeniu nowego akumulatora, zaraz po podłączeniu drugiej klemy zaczął wyć alarm. Gaśnie on po 30s, ale migają jeszcze chwile kierunkowskazy. Po przekręceniu kluczyka na zapłon, alarm włącza się ponownie i wyskakują wszystkie możliwe błędy, silnik kręci ale nie odpala. Zamyka się normalnie, ale jak się chce otworzyć to wtedy znowu alarm wyje i w kółko to samo....
    Co może być tego przyczyną?
    Jak alarm wyje to nie da rady go wyłączyć kluczykiem.


    Z góry dzięki za pomoc

    0 5
  • #2 22 Paź 2012 22:17
    autoas
    Poziom 42  

    No a pilot do alarmu gdzie?

    1
  • #3 23 Paź 2012 11:28
    alicjaa2106
    Poziom 2  

    Pilot jest w kluczyku i właśnie nim nie można wyłączyć alarmu...

    0
  • #4 23 Paź 2012 11:35
    autoas
    Poziom 42  

    Stilo 1,9 JTD 115km - Wymiana akumulatora - alarm i błędy Czasami były montowane takie alarmy ze "stacyjką"
    Otwórz tą osłonę od bezpieczników i zobacz czy czasem jest może tam, pod taką gumową zaślepką coś w rodzaju wkładki patentowej...

    0
  • #5 23 Paź 2012 16:53
    alicjaa2106
    Poziom 2  

    niestety nie ma... dzisiaj spróbowałem odłączyć akumulator, poczekałem godzinę, podłączyłem i dalej to samo...alarm wyje i wyskakują błędy...

    0
  • #6 23 Paź 2012 17:58
    autoas
    Poziom 42  

    Wywal całkiem alarm i zobacz co będzie....oddaj do elektryka

    0