Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Eagle4.13 otwieranie pliku brd problem

sp9svn 30 Jan 2005 22:36 1893 2
Altium Designer Computer Controls
    sp9svn
    Level 20  
    Proszę o pomoc w sprawie;
    Od kilku dni próbuję program Eagle4.13, mam kłopot z otwieraniem niektórych plików brd. Próbowałem różnych sposobów, zapisywałem mniejsze i wieksze pliki, program blokuje mi dostęp do mniejszych plików, czasami do większych. Jednym słowem wielkość płytki, ilość elementów czy też jedno- lub dwustronna płytka - nie ma związku który plik jest blokowany. Moze to śmieszne sprawdziłem czy przypadkiem co drugi zapisywany plik nie jest blokowany, tu też nie ma zasady.
    Pojawia się komunikat " ... błąd 292... skontakuj się z Cad..."
    Dodam tylko że wersja jest legalna, co prawda odkupiona od firmy, ale legalna.
    Pozdrawiam
  • Altium Designer Computer Controls
    miroskop
    Level 23  
    A może te pliki, które próbujesz otwierać powstały za pomocą nie całkiem legalnej wersji Eagla? Wtedy nie otworzysz ich nawet legalnym programem.
    elektronik_tk
    Level 26  
    miroskop wrote:
    A może te pliki, które próbujesz otwierać powstały za pomocą nie całkiem legalnej wersji Eagla? Wtedy nie otworzysz ich nawet legalnym programem.

dokładnie. zgadzam sie z kolegą. temat w zasadzie można już zamknąć, bo jak coś utwożyłeś w nielegalnej kopi programu i potem to zapisałeś to nie ma znaczenia czy chcesz otworzyć potem w legalnej czy nielegalnej wersji programu i tak sie to nie uda!