Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Candy GO4 F 106 - Kody serwisowe. Wypuszczanie wody.... i inne.

Kamel81 26 Oct 2012 18:16 7824 4
    Kamel81
    Level 12  
    Mam pralkę Candy GO4 F 106. Zaczęła wariować. Stan obecny to praca na jednym programie (chyba....) i nie wylewa wody. Po przekręceniu pokrętła nie czeka na naciśnięcie przycisku START/PAUZA. Praca następuje natychmiast. Szukam kodów serwisowych lub czy jest jakiś sposób na ustawienie domyślne tego programatora lub jego reset (bez programowania ATMEGI na programatorze).....
    Lub może jakaś inna sugestia....
    rychomuch
    Level 29  
    Witam.
    Skoro nie wypuściła wody to należy skontrolować pompę, komorę turbiny pompy, następnie cały obwód zasilający ją. Podłączyć ją bezpośrednio do sieći 230V. Możliwe że jest już zużyta czyli luz na panewkach wirnika silnika pompy
    Kamel81
    Level 12  
    Pralka ma trochę ponad 2 lata. Pompa po podłączeniu na "krótko" działa bez problemu. Pierze ze trzy razy w tygodniu. Prawie nówka ;)
    Kamel81
    Level 12  
    Bez wymontowywania pompy z pralki, "na mokro".
    Wymontowałem jeszcze raz programator z pralki. Odpiąłem całe okablowanie, przeczyściłem płytkę programatora i wszystkie styki (programator i wtyki kabli) i poskładałem do kupy. Po włączeniu i przekręceniu pokrętła znów się sama załączyła. W przekręciłem i wyłączyłem program piorący. Przekręciłem ponownie tym razem na wirowanie i cud... Zaczęła działać jak należy, to znaczy czekała na naciśnięcie przycisku START.
    Teraz żona korzysta z niej już od tygodnia i bez problemów....

Temat zamykam.