humek wrote: Centrala nie generuje "trzasków i szumów" a komunikat można nagrać z lekkim opóźnieniem tak by był odtworzony w całości .Dobrze koledzy radzili by zaznaczyć funkcję "podwójny komunikat" gdyż odbiorca czasem może nie być przygotowany na taką ewentualność "rozmowy z automatem" i zanim zrozumie o co chodzi to komunikat się zakończy. Szkoda tylko ze kolega prowadzący "temat" Używa do tak dobrej Integry prosty syntezer SM-2 przeznaczony do prostszych central zamiast INT-VG który daje duże możliwości powiadomienia .Różnica cenowa pomiędzy nimi jest znikoma.
Podwójny komunikat zaznaczony. To co się dzieje na linii odsłuchiwałem z gniazda lain out w syntezatotrze i komnikatu nie odtwarza wogóle, po odebraniu telefonu centrala generuje jakieś dziwne dzwięki, trudno to nazwać szumami, raczej trzeszczenie. Dzwoniłem do Satela ale według pana z pomocy technicznej wszystko jest ustawione tak jak trzeba. W niedalekiej przyszłości wybieram sie na szkolenie to może dowiem się co jest nie tak, chyba że ktoś wcześniej mnie naprowadzi co jeszcze mogę sprawdzić.
Co do SM-2 i Integry to zgadzam się z kolegą ale taki zestaw dostałem do złożenia i nie miałem na to wpływu.