Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

INTEGRA 64 + syntezer mowy SM-2

grzesiusikor 28 Oct 2012 12:11 2085 11
Optex
    grzesiusikor
    Level 11  
    Witam

Do centrali alarmowej INTEGRA 64 podłączyłem syntezer mowy SM-2. Mój problem polega na tym że gdy centrala dzwoni na numer komórkowy to po odebraniu telefonu nie słychać wcześniej nagranego komunikatu o alarmie.

Proszę o pomoc.
  • Optex
    Anonymous
    Level 1  
  • Optex
    grzesiusikor
    Level 11  
    Nagranie rozpoczyna się po około trzech sekundach od naciśnięcia przycisku play a "podwójny komunikat" jest zaznaczony.
    Janeek
    Level 11  
    Witam Czy zaznaczyłeś numer komunikatu głosowego jako 0 ? W Integrze komunikaty zaczynają się od 0 do 16. W przypadku sm-2 powinien być zaznaczony jako komunikat głosowy 0
    grzesiusikor
    Level 11  
    No i chyba tu właśnie popełniłem błąd bo wydaje mi się że wpisałem "1" zamiast "0". Niestety dopiero jutro mogę to sprawdzić ale wydaje mi się że to będzie to.

Dziękuję Bardzo Za Pomoc
    tomasz996
    Level 12  
    grzesiusikor wrote:
    No i chyba tu właśnie popełniłem błąd bo wydaje mi się że wpisałem "1" zamiast "0". Niestety dopiero jutro mogę to sprawdzić ale wydaje mi się że to będzie to.

Dziękuję Bardzo Za Pomoc

Mam ten sam problem ale niestety ja mam wpisane "0" a komunikatu i tak nie słychać, ktoś to przerabiał???
    Jakieś rady ???
    Dzięki!!!
    niepotrafie
    Level 16  
    Sprawdźcie jeszcze czy macie przydzielone zdarzenia na podstawie jakich ma centrala dzwonić, fabrycznie wszystko jest wyłączone, a integra może informować nie tylko o alarmach włamaniowych
    tomasz996
    Level 12  
    [quote="niepotrafie"fabrycznie wszystko jest wyłączone, [/quote]

Wprost przeciwnie, w "Przydział zdarzeń" miałem fabrycznie wszystko zaznaczone. Poza tym czy w takim wypadku centrala wybierała by numery telefonów ?? Problem polega na tym że nie odtwarza tylko komunikatu, w słuchawce słychać tylko trzaski i szumy.
    niepotrafie
    Level 16  
    podłącz się pod line out w SM-2 i sprawdź co się dzieje. Trzaski i szumy występują na linii teledonicznej, czy tylko centrala podczas dzwonienia generuje takie coś?
    humek
    Level 32  
    Centrala nie generuje "trzasków i szumów" a komunikat można nagrać z lekkim opóźnieniem tak by był odtworzony w całości .Dobrze koledzy radzili by zaznaczyć funkcję "podwójny komunikat" gdyż odbiorca czasem może nie być przygotowany na taką ewentualność "rozmowy z automatem" i zanim zrozumie o co chodzi to komunikat się zakończy. Szkoda tylko ze kolega prowadzący "temat" Używa do tak dobrej Integry prosty syntezer SM-2 przeznaczony do prostszych central zamiast INT-VG który daje duże możliwości powiadomienia .Różnica cenowa pomiędzy nimi jest znikoma.
    tomasz996
    Level 12  
    humek wrote:
    Centrala nie generuje "trzasków i szumów" a komunikat można nagrać z lekkim opóźnieniem tak by był odtworzony w całości .Dobrze koledzy radzili by zaznaczyć funkcję "podwójny komunikat" gdyż odbiorca czasem może nie być przygotowany na taką ewentualność "rozmowy z automatem" i zanim zrozumie o co chodzi to komunikat się zakończy. Szkoda tylko ze kolega prowadzący "temat" Używa do tak dobrej Integry prosty syntezer SM-2 przeznaczony do prostszych central zamiast INT-VG który daje duże możliwości powiadomienia .Różnica cenowa pomiędzy nimi jest znikoma.

Podwójny komunikat zaznaczony. To co się dzieje na linii odsłuchiwałem z gniazda lain out w syntezatotrze i komnikatu nie odtwarza wogóle, po odebraniu telefonu centrala generuje jakieś dziwne dzwięki, trudno to nazwać szumami, raczej trzeszczenie. Dzwoniłem do Satela ale według pana z pomocy technicznej wszystko jest ustawione tak jak trzeba. W niedalekiej przyszłości wybieram sie na szkolenie to może dowiem się co jest nie tak, chyba że ktoś wcześniej mnie naprowadzi co jeszcze mogę sprawdzić.
    Co do SM-2 i Integry to zgadzam się z kolegą ale taki zestaw dostałem do złożenia i nie miałem na to wpływu.
    humek
    Level 32  
    Jeżeli włożyłeś wtyk syntezera w gniazdo 1 na płycie i nagrałeś komunikat naciskając przycisk na module syntezera a potem go za pomocą słuchawki odsłuchałeś że istnieje fizycznie to jestem na 100% pewien że czegoś przy powiadomieniu głosowym nie "odhaczyłeś" .Fakt szkolenie Ci pomoże ale pod warunkiem że sobie zanotujesz co i jak nastawić (zaprogramować) trudno jest od razu tak wszystko pamiętać jak się nie miało z tym styczności .
    .