Witam
Na wstępie kilka informacji:
Dom parterowy z poddaszem (później będzie wykorzystywany)143m2
podłogówka prawie wszędzie oprócz kotłowni i garażu gdzie są zastosowany kaloryfery, rekuperator, kominek z płaszczem wodnym.
Moi drodzy, wiem czytałem różne posty ale nie odpowiedziało to na moje pytanie jak to wszystko wyregulować?
kominek z płaszczem mam w salonie(wiadoma sprawa) i regulator colormatic 430 również w nim się znajduję.
pompa od kominka jest wpięta w regulator kominkowy i do sprzęgła
chciałbym utrzymywać optymalną temp.20C i w nocy 19C
Jakie nastawy mam wklepać (kolokwialnie) w regulator:
na razie mam tak:
korekta na obwodzie grzejniki,podłogówka, krzywą na podłogówce 0,70 na grzejnikach 0,85
Czy te zastosowania będą optymalne i co z kominkiem
Błąd mój chyba polegał na tym że dałem do salonu regulator bo jak zagrzeję w kominku to podwyższa się temp.w pomieszczeniu co wychwytuję regulator i wyłącza piec, jeśli chodzi żeby było zamiast KOREKTA |(TERMOSTAT) to chyba jeszcze gorzej pomóżcie
Dodano po 2 [minuty]:
A zapomniałem mam jeszcze VR61
Na wstępie kilka informacji:
Dom parterowy z poddaszem (później będzie wykorzystywany)143m2
podłogówka prawie wszędzie oprócz kotłowni i garażu gdzie są zastosowany kaloryfery, rekuperator, kominek z płaszczem wodnym.
Moi drodzy, wiem czytałem różne posty ale nie odpowiedziało to na moje pytanie jak to wszystko wyregulować?
kominek z płaszczem mam w salonie(wiadoma sprawa) i regulator colormatic 430 również w nim się znajduję.
pompa od kominka jest wpięta w regulator kominkowy i do sprzęgła
chciałbym utrzymywać optymalną temp.20C i w nocy 19C
Jakie nastawy mam wklepać (kolokwialnie) w regulator:
na razie mam tak:
korekta na obwodzie grzejniki,podłogówka, krzywą na podłogówce 0,70 na grzejnikach 0,85
Czy te zastosowania będą optymalne i co z kominkiem
Błąd mój chyba polegał na tym że dałem do salonu regulator bo jak zagrzeję w kominku to podwyższa się temp.w pomieszczeniu co wychwytuję regulator i wyłącza piec, jeśli chodzi żeby było zamiast KOREKTA |(TERMOSTAT) to chyba jeszcze gorzej pomóżcie
Dodano po 2 [minuty]:
A zapomniałem mam jeszcze VR61